PUBG’de Başarılı Olmak İçin 6 Önemli Tavsiye

Son zamanların en çok oynanan oyunlarından biri olan PUBG’yi bilmeyen yoktur. 100 kişi arasından hayatta kalan son kişi olmamız gerekiyor. Ve bu 100 kişi de sizin gibi gerçek oyunculardan oluşuyor. Zorlu bu mücadelede karşınıza tabi ki kendini geliştirmiş oyuncular da çıkıyor. Ben de bu yazımda sizlere PUBG’de nasıl daha başarılı olabileceğinizden, başarılı olmak için ne yapmanız gerektiğinden bahsedeceğim.

PUBG’de Başarılı Olmak İçin 6 Önemli Tavsiye, İyi Pubg Oynamak, Pubg'de Birinci Olmak

PUBG’de Başarılı Olmak ve İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Tüyolar

1) Kendinize Uygun En İyi Kontrol Ayarlarını Yapın


PUBG’de reflekslerinizin en iyi olması için kontrol ayarlarınızın size uygun olması gerekiyor. Ayarlar>Kontroller sekmesinden kendinize en uygun ayarları yaparak işe başlayın. Mesela tetik tuşu nerde olursa daha rahat kullanabilirsiniz ya da sağa sola dönmek için size ekranda ne kadar alan gerekiyor. Bunları kendiniz tespit edip ayarlarınızı ona göre yapmanız sizin ergonomi açısından oyuna daha hakim olmanızı sağlayacaktır. 

2) Kulaklık İle Oynayın


PUBG’de başarılı ve iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız oyunda ses kasmanız çok önemli. Etrafınızda hangi yönde hareketlilik var bunun erken tespiti sizin doğru hamle yapmanıza yardımcı olacaktır. Telefonunuzun ya da bilgisayarınızın hoparlörleri bu anlamda ses kasmanız için yetersiz kalacaktır. Bundan dolayı kulaklık ile oynamanız faydalı olacaktır. Ayrıca kulaklık kullanmanız, bulunduğunuz ortamdaki dış seslerin sizin dikkatinizi dağıtmayıp konsantrenizi bozmamanızı sağlayacaktır.

3) Sabit Durmayın, Sürekli Hareket Halinde Olun


Duran bir hedefi vurmak ile hareketli bir hedefi vurmak aynı zorlukta değildir. Duran hedefi rahatlıkla vurabilirsiniz ama hareketli bir hedefi vurmak isterken nereye ve nasıl ateş edeceğinize iyi karar vermek gerekir. Bu karar verme aşaması da yanlış bir harekete sebep olabilir ve ateş ettikten sonra merminin hedefi bulması daha da az ihtimallidir. İşte bu noktada rakibinize karşı hareketli olup onun yanlış yere ateş etmesini sağlayarak daha az hasar almanız, sizin oyunda tutunuzmanızı kolaylaştıracaktır.

Ayrıca mağlup ettiğiniz rakibinizin ekipmanlarını alırken de dikkatli olmalısınız. Diğer rakipleriniz siz o ekipmanları alırken sizi savunmasız bir şekilde yakalayabilir ki bu bir taktiktir. Ekipmanları alırken de sürekli hareket halinde olun.

4) Çevrenizi Sürekli Kontrol Edin


Bir yerden bir yere giderken sağınızı, solunuzu, arkanızı sürekli kontrol edin. Eğer rakipleriniz bu durumda erken gören taraf olursa işiniz hiç de kolay olamayabilir. Hele de açıkta yakalanırsanız ki genelde açıkta olduğunuz anlarda saldırıya uğrarsınız.

Alana girmeye çalışırken ya da yine mekan değiştirirken mümkün olduğunca ateşten korunabileceğiniz arazileri tercih edin. Herhangi bir saldırıya uğradığınızda bir kaya, bir tepe arkasına geçip uygun zamanda rakibinizi sağ dışı bırakma düşüncesi önemli bir strateji olacaktır.

Airdrop alırken ya da öldürdüğünüz rakibinizin ekipmanlarını almadan önce iki kere düşünün. Yine etrafınızı kontrol edin sizi gözetleyen rakipleriniz var mı diye. Çünkü özellikle hemen hemen herkes airdrop almak için airdrop çevresinde bulunacaktır. Kimisi de önce pusu kurup, airdrop ekipmanlarını almak için gelen rakiplerini airdrop başında öldürmeyi düşünür. İşte bu gibi rakiplerin kurbanı olmayın.

5) Ekipman Seçimine Dikkat Edin


PUBG’de etkili olmak için bir diğer önemli husus ise silahlarınızın iyi olması. Eminim ki hepiniz hangi silahı nasıl kullandığınızı çözmüşsünüzdür. En etkili kullandığınız silahları bulup kullanmaya çalışın. Dürbünlerinizi etkili kullandıklarınız arasından seçin. El bombası, sis bombası gibi çeşitli ekipmanları kullanın. Bulunduğunuz durumdaki mermi sayınızı dikkate alın. Zira alevli bir çatışmanın ortasında mühimmatsız kalmak sizi direk mağlup edecektir.

6) İlk Atladığınız Yer Hakkında Analiz Yapın


Haritada bazı yerler oyuncular tarafından çok rağbet görürken bazı yerler de çok ıssızdır. Siz oyun tarzınıza göre nereye atlayacağınıza iyi karar verin. Eğer rağbet gören yerlere atlayacaksanız; inmeden önce rakipleriniz hangi tarafa iniş yapıyorlar, kaç kişiler, toplam kaç kişi sizin atladığınız bölgeye atladı gibi sorulara cevap bulmaya çalışın. Eğer ilk silahı alıp öldürebileceğiniz yakınlıkta rakipleriniz varsa ekipman toplamaya başlamadan önce rakibinizi hemen mağlup etmeye çalışın. Zira siz bunu yapmazsanız rakibiniz bunu düşünebilir ve sizden erken davranabilir bu konuda.

Uçaktan atlama taktiklerini öğrenin. Mesela ineceğiniz yere 700 metre kala en dik pozisyonda ve yan bir şekilde iniş yaparsanız en hızlı şekilde bölgeye varırsınız. Hızlı bir şekilde iniş yapmak da, sonradan gelen rakipleriniz karşısında daha erken ekipman bulup onlara saldıracağınız anlamına geldiği için avantajlı konuma geçmiş olacaksınız.

Sizler için hazırladığım PUBG’de iyi ve başarılı olma taktiklerini kendi tecrübelerime dayanarak anlatmaya çalıştım. Eğer eksiklerim varsa lütfen aşağıdaki yorum alanından belirtin. Ayrıca bir teşekkürü de çok görmeyin. Ve yazımı beğendiyseniz sosyal medyalarınızda paylaşmanız beni mutlu eder. Okuduğunuz için teşekkürler...

12 Yorumlar

  1. Tasarımı çok beğendim, iyi çalışmalar dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel paylaşım olmuş😊

    YanıtlaSil
  3. Hiç anlamıyorum oyun işlerinden :( Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PUBG şu an en popüler bir oyun. Oynamayan yok herhalde 😊

      Sil
  4. pubg de iyi olmak istiyorsan gözünü dört aç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle hocam. PUBG’de iyi olmak istiyorsak her şeye dikkatle yaklaşmamız gerekiyor

      Sil
  5. Bir ara çok oynardım, sonradan bıraktım bu oyunu fakat gerçekten zevkliydi. Taktikler iyi. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaş grubu ile zevkli oluyor fakat son zamanlarda biz de hiç girmiyoruz.

      Sil
  6. Pubg yi benim çocuklar oynuyor. Bende rürbe atlama ile ilgili bir şeyler yazmıştım sayfada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar çok fazla var zaten oyunda. Ama fazla oynamamalarına da dikkat edin. Yazınıza uğrayacağım 😊

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski