8 Maddede Güzellik ve Cilt Bakım Sırları

Güzel olmak ve bakımlı kalmak herkesin hayali fakat, cildimiz için cilt tipimize göre en doğru ve uygun ürünleri kullanmak şart. Alerjik reaksiyonları engellemek için kullanılacak olan ürünlerin içeriklerini muhakkak bakılmalı ve önce bilekte denenmelidir. Çünkü vücuttaki en hassas yer bileklerdir.

Güzellik ve Cilt Bakım Sırları
8 Maddede Güzellik ve Cilt Bakım Sırları

Cilt yaş ilerledikçe nemi kaybeder hyaluronic acid üretimi yavaşlar ve bunun sonucunda ciltte kuruluk, kızarıklıklar, kırışıklık, pullanma, güneş lekeleri, gözenekler, siyah noktalar ve çatlama gibi sorunlarla yüz yüze gelirsiniz.  Aynı zamanda hava koşulları, stres, vitamin ve mineral eksikliği, güneşe maruz kalmak cildi fazlası ile olumsuz yönde etkiler. Bu olumsuz etkenlerden korunabilmek için şu hususlara dikkat etmelisiniz:

Güzellik ve Cilt Bakım Sırları

1) Cilt Temizliği

Cildimiz için cilt tipimize göre bir derinlemesine temizleyen yüz yıkama jeli kullanmalıyız.

2) Peeling

Cilt üzerindeki ölü deriyi yüzeyden temizlemek için peeling haftada 2 ya da 3 defa kullanılmalı aksi takdirde deriyi inceltir.

3) Misel Su

Yenileyici özelliği olan misel sular yüzün, göz kapaklarının ve dudakların özenle temizlenmesini makyajın tahriş olmaksızın çıkarılmasını sağlar. Aynı zamanda cilt görünümünü yeniler.

4) Peeling Losyon

Ten rengimizi iyileştirmek,solgun görünümü onarmak aynı zamanda lekelerin gitmesi için peeling losyon kullanmalıyız.

5) Tonik

Gençlendirici etkili olan tonik cilt temizleme ritüelini ideal olarak tamamlar. Gözenekleri sıkılaştırır.

6) Maske

Cilt tipimize göre maske çok önemli. Maskelerin hücre yenileyici olmasına özen göstermemiz gerekli.

7) Serum

Kullandığımız serumlar cildimizin alt katlarına kadar gider ve içerden düzeltmeye yardımcı olur.  Bir sonra ki aşama olan kreme zemin hazırlar

8) Krem

Cilt tipimize göre kremimizi seçtikten sonra (kırışıklık karşıtı, leke karşıtı, sivilce siyah nokta karşıtı, sıkılaştırıcı etkili v.s.) güneş kremi yaz kış kullanmamız şart. Cildimiz çok hassas olduğu için bulunduğumuz ortamdaki bütün etkenlerden zarar görüyor.

Peki güzellik ve cilt bakımı konusunda siz ne düşünüyorsunuz ? Tavsiyeleriniz nelerdir ? Aşağıdaki yorum kısmından lütfen bizimle paylaşın...


Bu içerik SiberianWellness İnstagram Sayfası sahibi tarafından oluşturulmuştur... Daha fazlasını bu sayfada bulabilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Güzellik ve cild bakımı ile ilgili maddeleri sıralamışsınız konu tamamen ilgim dışı hanımlara tavsiye edilir.

    YanıtlaSil
  2. Yazıların sıklaştırılması lazım, tasarımınızı da çok başarılı buldum. Başarılar.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski