Koronavirüs’ten ( Covid19 ) Korunmak İçin 5 Basit Yöntem

Ülkemizi ve tüm dünyayı oldukça etkileyen, son zamanların en ciddi sorunu olan tehdit: Koronavirüs ( Covid19 )... Genelde ileri yaşta olanları ve kronik rahatsızlığı bulunanları tehdit eden bu virüs’ 2019’un son aylarında Çin’de ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüs. Çeşitli önlemler alınsa da en ufak bir davranışta bulaşabiliyor. Fakat yazımızda bahsedeceğimiz önlemlerle riski en düşük seviyeye indirmeniz mümkün.

Bu derece yaygın olan ve önüne geçmesi zor olan bu virüse karşı nasıl önlemler almalıyız ? Koronavirüs’ten ( Covid19 ) korunmanın basit yöntemleri nedir ? Bu yazımızda sizlere koronavirüs’ten nasıl korunabileceğinizi paylaşacağız.


Koronavirüs’ten ( Covid19 ) Korunmak İçin 5 Basit Yöntem
Koronavirüs’ten ( Covid19 ) Korunmak İçin 5 Basit Yöntem

Koronavirüs’ten Korunmanın 5 Basit Yönetimi


1) Evde Kalın !


Bu kadar da olmaz diyebilirsiniz ama şüphesiz en iyi önlem evde, güvende kalmaktır. Bildiğiniz gibi bu virüs genel olarak temas yoluyla bulaşmakta. Ne kadar dışarı çıkıp, çeşitli mekanlara giderseniz o kadar bulaşma riski vardır. Çünkü koronavirüs olan bir kişi temas ettiği her bölgeye bu virüsü bulaştıracaktır. Sizler de ister istemez bu alanlara temas edeceksiniz. Evde kaldığınız sürece bu durumlara maruz kalmayacaksınız.

Ayrıca her dışarı çıkıp eve döndüğünüzde, aile fertlerinizi büyük bir tehdit altına itmiş olabilirsiniz. Siz bu virüsü atlatacak olsanız dahi ailenizden bu virüse karşı dirençsiz olanlar olabilir. Bu konuda da dikkat etmeniz gerekir.

2) Kalabalıktan Uzak Durun, Mesafeye Dikkat Edin !


Ne kadar insan o kadar tehlike... Şu an içinde bulunduğumuz durumda her bir insanın bu virüsü taşıma riski mevcut. Bundan dolayı ne kadar az kişiyle etkileşimde olursak, o kadar tehlikeden uzak durmuş olacağız. Özellikle kalabalık yerlere girmemeye, girmemiz gerekiyorsa da olabildiğince mesafenizi korumaya dikkat etmeliyiz.

Mesafe derken sadece kişilere değil, mekanlara da dikkat etmekte fayda var. İnsanların sık sık uğradığı yerlere girmemiz gerekiyorsa, olabildiğince temas etmemek çok önemli. Zira virüs taşıyan bir kişi dokunduğu yerlere de bu virüsten bırakacağı için, sizin oraya temasınızla birlikte size de bulaşacaktır. Bu yüzden mümkün olduğunca bölgelere temastan kaçınmak gerekiyor.

3) Maske ve Eldiveni Doğru Kullanın !


Koronavirüs, en çok ellerden bulaşan bir virüs olarak biliniyor. Sizin temas ettiğiniz bölgelerde bulunan virüs ellerinize geçiyor ve daha sonra elinizi yüzünüzle temas ettirdikten sonra ağız yolundan ciğerlere yol alıyor. Bu durumu engellemek adına da insanlar eldiven kullanmayı tercih ediyor. Ama doğru şekilde kullanmak çok önemli. Aksi takdirde virüsten korunmak isterken tam tersi etki olabilir. Kullandığınız eldiveni işiniz bittiği zaman kesinlikle çöpe atın. Çünkü sizi virüslü bölgeye direk temas etmekten koruyup kendi üzerinde tutacaktır. O eldiveni tekrar kullanmak isterken üzerindeki virüse de mutlaka temasınız olacaktır. Bundan dolayı sık sık eldiven değiştirmek faydalı olacaktır. Eldiveni çıkarırken de direk içini dışına doğru çıkarmak mantıklı bir hareket olacaktır. Bundan sonra da direk çöpe.

Aynı durum maskede de geçerli. Sizi virüsten koruyup, kendi üstünde virüsleri tutan maskeniz artık hijyenik olmayacaktır. Maskeyi çıkarırken de kulak kısmınıza geçirdiğimiz lastiklerinden tutup çıkarmak faydalıdır. Bundan sonra da o maskeyi çöpe atıp yeni bir maske kullanmanız iyi olacaktır.

Eldiven ve maskelerinizi sık sık değiştirmeyi alışkanlık haline getirin. Dediğimiz gibi eldiven ve maskelerimizin üzerine tutunan virüslere de dikkat edilmeli.

4) Ellerinizi Sık Sık Yıkayın !


En başından beri söylenen bir kural... Ve hijyen bu konuda en önemli noktalardan biri. Virüse karşı koymanın kritik noktalarından biri de elleri sık sık ve bol sabunlayarak yıkamak. Özellikle bir yere temas sonrasında mutlaka ellerinizi sabunla yıkayın.

5) Telefon, Anahtar vb Kişisel Eşyalara Dikkat !


Akıllı telefonlar artık bir organımız gibi oldu. Sürekli temas ettiğimiz bir cihaz olduğu için, akıllı telefonlarımızın da temizliğine dikkat etmeliyiz. Mendilden faydalanarak kolonya ile akıllı telefonumuza da temizlik yapmamız önemli bir husus. Belki ilk başta önemsiz gibi gelebilir ama bu konuya da dikkat etmeliyiz.

Gün içinde anahtar, aracımızda kullandığımız bölgelere de temas ettiğimiz için, bunların da temizliğine önem göstermeliyiz.

Peki siz ne gibi önlemler alıyorsunuz ? Koronavirüs hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bize aşağıdaki yorum bölümünden yazabilirsiniz

23 Yorumlar

  1. Güzel bir bilgilendirme Teşekkür ederiz. Dikkat ediyordum ve yinede dikkat edicem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam vakalar azaldı diye tedbirden uzaklaşmamak lazım. Koronavirüs’ten korunmak için hâlâ dikkat etmek lazım. Normalleşme var diye hemen salmamak lazım.

      Sil
    2. Aynen kesinlikle katılıyorum.

      Sil
  2. umarım durum iyiye gider hastalarımıza şifalar diliyorum, ayrıca temanız çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi bir an önce bu virüs geçer inşallah. Teşekkür ederim bu arada

      Sil
  3. İçerik özellikle şu durumda gerçekten faydalı olmuş lakin bu içerikteki 5 maddeye de neredeyse az insan dikkat ediyor. Yine de okunması gereken bir içerik. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Ne yazık ki insanlar doğru düzgün umursamıyorlar. Umarım sonumuz iyi olur

      Sil
  4. Dikkat etmeye devam ediyoruz. Çokkkkk teşekkürler bu faydalı içerik için 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman tedbiri elden bırakmayın. Tam bitiyor derken tekrardan artışa başlamasın şu koronavirüs.

      Sil
  5. ilk ikiyi yapan kalmadı artıık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız. Yasaklar bittikten sonra ve normalleşmeye başladıktan sonra herkes kalabalık yerlere akın ediyor. Koronavirüs tekrardan çoğalırsa bu gibi insanlar yüzünden çoğalacak.

      Sil
  6. Kurallara uyduğumuz sürece bu hastalık bizden uzak durur. Ben bunu öğrendim 5 ay boyunca 7 defada koronavirüs testi oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yazımızdaki hem de söylenilen tedbirlere uyulduğu takdirde koronavirüs’ten korunmak için başka bişey yapmaya gerek kalmıyor zaten 😊

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Aynen öyle hocam. Koronavirüs anca bu şekilde önlenir

      Sil
  8. Vaka sayısı hiç inmiyor 900 ile 1000 arasında gidip geliyor. Havaların ısınması ile birlikte biraz daha rahat davranıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalleşmeyi milletimiz maalesef duyarsız kullanıyor.

      Sil
  9. Çok sağlıklı ve bilgilendirici bir yazı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Önerilerinize katılıyorum ve katılıyorum. Bu bilgilendirici incelemeden, cep telefonu yüzeylerini alkol veya dezenfektan sıvıyla temizlerken özenli olmam gerektiğini hatırlatmak isterim.

    Teşekkürler ve Endonezya'dan selamlar.

    YanıtlaSil
  11. eldivenin faydası yok bu arada bilgin olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldiveni bilinçsiz kullanırsan faydası olmaz, haklısın

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski