Sosyal Medya Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 2 Konu

Sosyal medya, günümüzün vazgeçilmezi sayılabilecek etkinliklerinden biri. Her gün girip kontrol ettiğimiz, gündemi artık haberlerden değil de buradan takip ettiğimiz bir iletişim aracı haline geldi. Sosyal medya yayın akışı her dakika başı sayfayı yeniledikçe değişik haberler ve gelişmeler elde ettiğimiz yer haline gelmiştir. Sosyal medya artık yadsınamaz bir şekilde hayatımızın bir parçasıdır. Buradan görüşlerimizi beyan edip, yaptığımız etkinliklerimizi paylaşıp, arkadaşlarımızla vakit geçirip çeşitli etkinlikler yapabilme şansına sahibiz. Aynı zamanda yeni insanlar tanımak, kısa sürede birbirimiz hakkında görüş sahibi olmak gibi bir şansımızda vardır. Bu şanslı düzgün kullanmak veya güvenebilir kişilerle paylaşmak önemlidir. Bu durumda daha sağlıklı ve kontrollü sosyal medya kullanımı için dikkat etmemiz gereken 2 konudan bahsettik...

Sosyal Medya Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 2 Konu

Sosyal Medya Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 2 Konu
Sosyal Medya Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1) Sosyal Medyayı Kullanırken Yapmamanız Gerekenler

Sosyal medya kötü emeller ve niyetler için kullanılmaz veya her anımızı insanların bizden sıkılacağı türden paylaşmak düzgün bir kullanım olmayacaktır. Kötü emeller ve niyetler konusunda şunları söyleyebiliriz; eğer yeni tanıştığımız biri veya daha öncesinde bizim tanıdığımız biri ile konuşmalarımızı, mesajlarımızı onların izni olmadan yayınlamak, fotoğraflarını paylaşmak ve benzeri kişisel bilgilerini sergileyecek şeylerden kaçınmak gerekecektir. Daha sonrasında arkadaş olmak adına birilerini eklemek istediğimizde bunun sayısını kaçırmakta yapılabilecek hatalardan sayılabilir ve büyük ihtimalle kullanılan uygulama tarafından kısıtlama alacaksınız. Ekleyeceğiniz kişisel hesaplarda seçici davranarak sosyal çevrenizi bilinçli oluşturabilirsiniz. Üst üste mesajlar atmak veya her anını sergileyen postlar göndermek sosyal medyada ki çevremizin bizden sıkılmasını sağlayacağı için az ve öz paylaşımlarda bulunmak daha iyi bir imaj yaratacaktır. Bununla beraber göze hitap eden fotoğraflar paylaşmak düşük kaliteli, anlamsız fotoğraf paylaşmak yerine göze daha çok hitap edecektir.

Sosyal medya kullanımında yapılacak hatalardan biri de taciz nitelikli yaklaşımda bulunmamaktır. Bu etik bir durum olmayacağı gibi sosyal medya kullanımında bu gibi amaçlar uygun bir davranış olmayacaktır. Hesabın şikayet edilip kapatılmasına varacak durumlar yaşayabilirsiniz.

Her anımızı sosyal medyaya bağlamakta bizim açımızdan kötüdür. Her gün elimize aldığımız sosyal medya kullanım araçlarına bakmak bu sitelerde saatler öldürmek bizi de bu sitelerden soğutmaya, canımızı sıkmaya götürebilir. Bunun için kaliteli zaman geçirmek adına saatler harcamayı bir kenara bırakmalısınız. Gözümüzün acıdığı veyahut artık yoruldum dediğiniz yerde bırakmak hem sağlığınız açısından iyi olacaktır hem de bir sonraki kullanıma merak duygunuz artacaktır.

2) Sosyal Medyaya Nasıl Postlar Atmalıyız

Post atarken neler hakkında attığımıza baktığımızda herhangi bir absürtlük olmayan veya sosyal içerik yönünden uygun olan içerikler tercih etmek önemlidir. Kendimize ait çok özel durumları, halleri veya başkalarına ait olan kişisel postları paylaşmak uygun olmayacaktır. Uygulamanın bizim için uygun gördüğü içerikler doğrultusunda hareket etmek gerekir. 

Atacağımız hikayelerde, mesajlarda, postlarda uygun dil kullanmak insanların bizleri takip etmelerinde tercih söz konusu olmak sosyal çevre açısından geniş kitle sağlayacaktır. Bu bakımdan kaba dil kullanmamak, argo tabirlerden kaçınmak ve hakarete varacak konuşmalar yapmaktan kaçınılmalıdır.

Fotoğraf, video kaydı veya ses kaydı paylaşmak, anlaşılacak şekilde kaliteli ve ilgi çekici olmalıdır. Göze güzel gelen görüntüler güzel bir profil oluşturmada yardımcı olacaktır.

Peki siz sosyal medya kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz? Dikkat edilmesi hususunda tavsiyeleriniz var mı ? Lütfen aşağıdaki yorum kısmından bizlerle paylaşın...
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski