Aşk Acısıyla Baş Etmenin 7 Altın Kuralı

Doğamızda olan sevme duygusunu her insan en az bir kere yaşamıştır. Güzel veya çirkin farketmez, insan gönlüne sığdırabildiği insana karşı yoğun duygular yaşar. Ve bu duygu insanın kendini mutlu etmesi için yeterlidir bazen. Hele de karşılık görüyorsa insan...

Her sevgi karşılıklı olmayabilir. Bu da seven kişi açısından büyük bir sarsıntıya sebep olabilir. Ve istemese de sevdiği insandan vazgeçmek zorunda kalabilir ya da terkedilebilir. Bu büyük bir üzüntüye yol açacağından insan bu acıyla nasıl başedeceğini bilemeyebilir. Biz de bu durumda olanlar için güzel bir içerik hazırladık. İşte aşk acısını dindirmek için 7 altın kural:

Aşk Acısıyla Baş Etmek İçin Altın Tavsiyeler


Aşk Acısıyla Baş Etmek İçin Altın Tavsiyeler
Aşk Acısıyla Baş Etmek İçin Altın Tavsiyeler


1) Ona Ulaşacak ve Ulaşmak İsteyecek Her Şeyden Uzak Durun

Aşk acısıyla baş etmek için en önemli kural, sevgi duyduğunuz insanı merak edip ona ulaşacak veya da takip edecek her türlü eylemden uzak durmaktır. Mesela; aramak veya da mesaj atmak, sosyal medyadan stalk yapmak, onu görebilmek için bulunduğu ortamlara girmek gibi. Bu tür eylemler sizi ona daha çok yönlendireceği için, içinizde sürekli onu yaşatmış olacaksınız. Ama büyük ihtimalle buna karşılık bulamayacaksınız. Bu eylemlere devam ettiğiniz sürece onu içinizden atamayıp, daha çok saplantıya gireceksiniz. Bu da her zaman sizin aşk acısı çekmenize sebep olacak. Eğer gerçekten bu durumu yaşamak istemiyorsanız, bu söylediklerimize dikkat etmeniz gerekir.

2) Yalnızlıktan Kaçının, Kafanızı Meşgul Edin

Sevgi duyduğunuz insan en çok siz boştayken yani hiçbir şeyle ilgilenmiyorken ve yalnızken aklınıza gelir. Bu anlarda sürekli onu düşünüyor olursunuz. Başka hiçbir şey umurunuzda da olmaz. Bu çok normal bişey aslında. Ama her an aklınızda o varken ama yanınızda o yokken, aşk acısı peşinizi bırakmayacak. Bu durumdan kurtulmak ve aşk acısını dindirmek için samimi arkadaşlarınızla vakit geçirmeniz, böyle bir imkanınız yoksa da yeni hobiler edinmeniz gerekir. Bunları yaparken kafanız bu şeylere yöneleceği için o aklınıza bile gelmeyecektir. Tabi ki bunu yapmak istemeyecek, aşk acısının vermiş olduğu üzüntüyle içinize kapanıp kederinizi yaşamak isteyeceksiniz. Unutmayın ki bu sadece kendinizi yıpratmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

3) Onu Size Hatırlatacak Sohbetlere Girmeyin

Diyelim ki bunaldınız ve birileriyle iletişim kurma ihtiyacı duydunuz ve en samimi olduğunuz arkadaşınızla iletişime geçtiniz. Arkadaşlarınızla ya da herhangi biriyle ayrılık konusunda uzun uzun sohbet etmekten vazgeçin. Eğer vazgeçmezseniz, uzun uzun bu konuyu konuşursanız, aklınız sürekli onda olacağı için aşk acısı hep olacaktır. Tabi ki neden böyle olduğunu arkadaşlarınız öğrenmek ve size yardımcı olmak isteyecektir. Bu durumda kısa bir özet geçmeniz ve bir daha bu konuyu açmamak için uyarıda bulunmanız sizin yararınıza olacaktır.

4) Ona Dair Her Şeyi Ortadan Kaldırın

Mutlaka ki ona dair bir fotoğraf ya da onu hatırlatacak bir obje vs. elinizde mevcuttur. Bunlardan bir an önce kurtulmaya bakın. Çünkü fotoğrafa her baktığınızda ya da onu hatırlatan objeyi her kullandığınızda aklınıza gelmesine sebep olacaktır. Bu da sizi ona yönlendirmek için en olası durumdur.

5) Ondan Öncesinde de Hayatınızın Olduğunu ve Yine Hayatınızın Olacağını Unutmayın

Sevgi duyduğunuz insan hayatınıza girmeden önce nasıl bir hayatınızın olduğunu aklınıza getirin. O zamanlar nelerle mutlu olduğunuzu, nasıl yaşadığınızı düşünün. En önemlisi onsuz da aslında yaşamış olduğunuzu farkedin. Sonuçta önceden hayatınızda değildi ve sevgi duyduğunuz insanın hayatınızdan ayrılmasının sizin için sorun teşkil etmediğini kabullenin. Ve hayatınıza yeni bir sayfa açmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Bir gün bütün bu sıkıntıların geçeceğine inanarak onun olmayacağı hayatı kabullenin. Tüm bu düşünceler size aşk acısını yenmek için büyük bir güç verecektir.

6) Yeni İnsanlara Karşı Kapınızı Kapatmayın

Hayatınıza belki ilk giren kişi o değildir ve son da olmayacaktır. Bunun bilincinde olarak, yeni insanları hayatınıza almaktan korkmayın. Fakat bir daha aynı şeyleri yaşamamak için, birini hayatınıza alırken daha dikkatli ve seçici olmanız faydalı olacaktır. Size daha çok değer veren, sizi önemseyen, sizi isteyen, kısacası sizi kabul eden ve mutlu edebileceğine inanacağınız biriyle birlikte olmayı düşünün. Çünkü her bir insan, farklı bir hayat demektir. Hayatınızı değiştirerek istediğiniz mutluluğu yakalayabilirsiniz.

7) “Her Şerde Bir Hâyır, Her Hâyırda Bir Şer Vardır” Diye Düşünün

Kimi insanlar sizin sınavınızdır. Bunu sadece aşk altında düşünmeyin. Yolda yürürken, bankada sıra beklerken, hiç tanımadığınız ama ortak arkadaşınızın vasıtasıyla biriyle iletişim kurarken vs. bile diyalog kurmanız, aynı anı paylaşmanız sizin sınavınız olabilir. Bu bağlamda sevgi duyduğunuz kişinin sizin için hayırlı olmadığını içtenlikle ve samimi bir şekilde düşünün. Allah’ın, en uygun zamanda en uygun kişiyle yollarınızı birleştireceği konusuna tüm benliğinizle inanın.

Peki siz aşk acısıyla baş etmek için neler yapıyorsunuz ? Aşk acısını dindirmek için tavsiyeleriniz neler ? Lütfen yorum kısmında bizimle ve okurlarımızla paylaşın...
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski