Öksürük İçin Evde Hazırlayabileceğiniz 4 Doğal Karışım

Özellikle kış aylarında soğuk hava nedeni ile çok sık soğuk algınlığı yaşanmakta ve bu aylarda insanlar çok sık grip olmaktalar. Bu hastalıklarla birlikte boğaz tahriş olup öksürme reaksiyonu başlar. Öksürüğün giderilmesi için evde sıcak bitki çayları hazırlayabilirsiniz. Böylelikle boğazınız da rahatlamış olacak ve hızlı bir şekilde iyileşmenizi sağlayacaktır. 

Öksürüğünüzün geçmesi için hazırlamış olduğunuz çayları sıcak veya olabildiğince ılık tüketmeye özen göstermelisiniz. Kış aylarında vücudunuzun dinlenmesi, öksürükten kurtulmak ve dinç kalması için de bu çayları tüketebilirsiniz. Öksürük tedavisi için elde etmiş olduğunuz çayların içerisine limon veya bal ilave ederek tatlanmasını sağlayabilirsiniz. Vücudunuzun dinç olması için bu bitki çaylarını, evde malzemeleriniz olduğu sürece kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Biz de sizler için evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bitki çaylarını ve tariflerini paylaştık...

Öksürük İçin Doğal Bitki Çayları ve Tarifleri


Öksürük İçin Evde Hazırlayabileceğiniz 4 Doğal Karışım
Öksürük İçin Evde Hazırlayabileceğiniz 4 Doğal Karışım

Zencefil Çayı İle Öksürük Tedavisi

Malzemeler

  • 2 çay kaşığı zencefil
  • 1 bardak sıcak su

Hazırlanışı: İlk başta suyu kaynatın daha sonra içerisine zencefili ilave edip karışımın 15 dakika kadar demlenmesini sağlayın. Karışım yeterli süre kadar demlendikten sonra yemeklerden sonra 1 bardak olarak tüketip gün içerisinde 3 defa içebilirsiniz.

Nane Çayı İle Öksürük Tedavisi

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 bardak sıcak su

Hazırlanışı: İlk başta suyu kaynatın, kaynadıktan sonra içerisine nane ile limon suyunu ilave edip malzemelerin 2 dakika daha kaynamasını sağlayın. Yeterli süre kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar demlenmesini sağlayın. Demlendikten sonra başka bir bardak içerisine suyu süzün ve ılıklaşması için bekleyin. Karışım ılıklaştıktan sonra tüketebilirsiniz. Nane ile hazırlamış olduğunuz bitki çayını günde iki sefer tüketebilirsiniz. Ayrıca karışımın içerisine bal ilave edip vücudunuzun dirençli olmasını sağlayabilirsiniz.

Ihlamur Çayı İle Öksürük Tedavisi

Malzemeler

  • 1 tutam ıhlamur
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı şahtere otu
  • 1 çay kaşığı hibiskus
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı: Öncelikle cezve içerisine suyu ekleyin, daha sonra üzerine listede yer alan malzemeleri belirtilen ölçülerde ilave edip malzemelerin 4 dakika kadar kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra bir bardak içerisine süzün. Karışım ılıklaştıktan sonra süzüp gün içerisinde bir bardak kadar tüketebilirsiniz. Vücudunuzun hızlı bir şekilde toparlanması için bal ilave edebilirsiniz. Boğazınızın iyileşmesi için çayı sıcak içmemeli olabildiğince ılık içmelisiniz.

Ada Çayı İle Öksürük Tedavisi

Malzemeler

  • 1 avuç adaçayı
  • 1 bardak sıcak su

Hazırlanışı: Yeterli miktardaki sıcak suyu cezve içerisine ekleyin. Su kaynadıktan sonra üzerine ada çayını ilave edip 4 dakika kadar demlenmesini sağlayın. Karışım demlendikten sonra hazırlamış olduğunuz çayı soğumaya bırakın. Çay soğuduktan sonra dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Çayı sıcak içmemeye özen gösterin, aksi halde boğazınızın daha kötü olmasına neden olabilir. Gün içerisinde bir bardak olarak tüketebilirsiniz.

3 Yorumlar

  1. Zaman zaman başvurduğum faydalı reçeteler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nane çayı özellikle çok iyi geliyor. İçine bir de bal ve çubuk tarçın atınca...

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski