Güçlü Bir Kadın Olmak İçin 8 İpucu

Güçlü kadın olmak belki sıkça tekrarladığınız ama nasıl yapacağınızdan emin olamadığınız bir kavram olarak çıkıyor karşınıza. Nasıl güçlü kadın olunur sorusu beyninizi meşgul ediyor olabilir. Aslında güçlü kadın olmak için duygularınızla mantığınızı dengede tutmayı öğrenmeniz gerekiyor. Başkalarını kıracak kadar ezici bir karakter olmak ya da sevilmek için kendinizi ezdirecek kadar yumuşak huylu olmak güçlü kadın olmanıza kesinlikle engel olacaktır. O zaman yazımıza bir göz atalım ve güçlü kadın olmak için ipuçları nelermiş bir bakalım.

Güçlü Kadın Olmak İçin İpuçları

Güçlü bir kadın olmak için yapmanız gerekenler ve geliştirmeniz gereken yönlerinizi teker teker ele aldık. İşte, ipuçları…

Güçlü Bir Kadın Olmak İçin İpuçları
Güçlü Kadın Nasıl Olunur

1) Kendinize Güvenin

Güçlü kadın olmak için öncelikle kendinize güvenmelisiniz. Siz kendinize inanır ve güvenirseniz, etrafınızdaki insanlar da size güvenecektir. Kendinize güvenmediğiniz takdir de güçlü görünmeniz mümkün değildir. Konuşmanız, kıyafetleriniz ve yürüyüşünüz kendinize güveninizi ele veren en önemli şeylerdir. Ayrıca sadece konuşmanız değil, söylediklerinizin arkasında durmanız da atlanmaması gereken bir noktadır.

2) Dış Görünüşünüze Özen Gösterin

Dış görünümünüz güçlü kadın olma yolunda ilk adımlarınızdan biri olmalıdır. Dağınık saçlar ve aceleyle seçilip giyilmiş gibi duran kıyafetler size güçlü kadın imajı vermeyecektir. Bu yüzden ister iş yerinde olsun ister günlük hayatta, saçınızın, makyajınızın ve giyiminizin düzgün ve ortama uygun olmasına özen gösterin. Abartılı makyaj ve saç modellerinden kaçının. Sade ama şık olmaya dikkat edin.

3) Sırlarınızı Herkese Anlatmayın, Güçlü Arkadaşlıklar Edinin

Güçlü bir kişiliğe sahip olmak istiyorsanız güçlü arkadaşlıklarınız olmalıdır. Bir sırrınız ya da herkesin bilmesini istemediğiniz bir durum varsa bunu sadece dostlarınızla paylaşmanızda yarar vardır. Eğer sizi veya diğer insanları kıskanan bir arkadaşınız varsa sırlarınızı paylaşmamanız ve ilişkinizi yüzeysel tutmanız çok daha iyi olacaktır. Böylece o kişinin eline koz vermemiş olursunuz. Unutmayın gerçek arkadaşlar sizi kıskanmak yerine, sizin mutluluğunuzla mutlu olan kişilerdir.

4) Objektif Olun, İnsanların Sempatisini Kazanın

İnsan bazen sinirlerine hakim olmakta zorlanabilir ve objektif bir davranış sergileyemeyebilir. Özellikle sizinle ilgili bir konu varsa sinirlerinize hakim olmanız daha zor olabilir. Fakat güçlü bir kadın olmak için kendinizi kontrol etmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Sinirlerinize hakim olmakta güçlük çektiğinizi hissettiğinizde bir tepki vermeden önce ortamdan uzaklaşıp sakinleşin ve iyice düşündükten sonra tepkinizi ortaya koyun. Böylece kimsenin antipatisini kazanmadan olayı çözmüş ve objektif bir tavırla yaklaşmış olursunuz. Bu da size güçlü bir karakter özelliği kazandırır.

5) Yardım Etmekten Çekinmeyin

Güçlü bir karakterin çok disiplinli olması ve gerekirse karşısındaki kişiyi ezmesi gerektiği düşünülür. Ancak güçlü karakter sahibi olmak için başkalarını ezmeniz gerekmez. Aksine maddi ya da manevi olarak birilerine yardım etmek sizi çok daha güçlü hissettirecektir.

6) Teknolojiyi Takip Edin

Günümüzde teknoloji hayatımızı kolaylaştıracak birçok seçenek sunuyor. Tabi ki her yeni çıkan teknolojik aleti bilmenizin imkanı yok fakat bilgisayar kullanmayı bilmeyen bir kadının güçlü görünmesi de bir hayli zor gibi. Bu yüzden kendinizi teknoloji konusunda geliştirmeli, gerekirse bir kursa gitmelisiniz. Yeni çıkan ürünlerin ise en azından ne işe yaradığını öğrenmek için araştırıp, bilgi edinmelisiniz.

7) Erkek Arkadaş Seçiminizi Doğru Yapın

Siz ne kadar güçlü bir kadın olsanız da erkek arkadaşınız kendine güvensiz biriyse sizde güçsüz görüneceksiniz demektir. Bu yüzden erkek arkadaş seçerken eğitim, kültür gibi kriterlerinize uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmalısınız. Tabi ki sadece mantıkla hareket edin demiyoruz. Karşınızdaki erkeğin karakteri ve ona karşı olan duygularınız da çok önemli. Burada yapmanız gereken, her güçlü kadın gibi mantığınızı ve duygularınızı dengeleyebilmek.

8) Farklı Bir Hobiyle İlgilenin

Diğer kadınlardan farklı ve güçlü görünmek için daha çok erkeklerin ilgilendiği bir hobi seçmek, güçlü kadın olmak için ipuçları arasındadır. Araba yarışı, yelken gibi zorlu ve erkeklerin sevdiği hobilerle ilgilenmek sizi farklı kılacaktır. Ayrıca böyle bir hobi, farklı ortamlardan kişilerle tanışmanızı ve sosyalleşmenizi sağladığı gibi, erkek rakiplerinizin de saygısını kazanmanızı sağlayacaktır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski