Tansiyon Düşüren 5 Yiyecek

Basit yöntemlerin uygulanmasıyla tansiyonun düşürülmesi mümkündür. Yüksek tansiyon hastalığı sinsice ilerler. Tansiyonun yüksek olması beyin, böbrek ve kalple alakalı birçok hastalık için davetiye çıkarabilir. Bu nedenle yüksek tansiyona sahip olan kişilerin olabildiğince sakin bir hayat geçirmesi gerekmektedir. Tansiyonu kontrol altına alabilecek yiyecekleri tüketmek işe yarayabilir. Tansiyonu düşürmek için sebze, meyve ve süt ürünlerini tüketmek işe yarayabilir. Kan basıncının normalden fazla olması hipertansiyon durumunu ortaya çıkarır.

Tansiyon Düşüren 5 Yiyecek

Tansiyonu Ne Düşürür, Yüksek Tansiyonu Düşürme, Tansiyona Ne İyi Gelir
Yüksek Tansiyonu Düşüren Yiyeceler

1) Sebzeler

Yüksek tansiyonu düşürmek için sebze tüketilebilir. Sebzelerin içerisinde potasyum, lif ve magnezyum gibi mineraller yer alır. Genel sağlığın olumlu etkilenmesi için özellikle yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi tansiyon hastalarına iyi gelebilir.

2) Meyveler

Yüksek tansiyonu olan kişiler meyve tüketimini ihmal etmemelidir. Lif, vitamin ve mineral konusunda tansiyonu düşürebilmek için fayda sağlar. Özellikle meyve suyu içmek bile tansiyonu düşürmek için fayda sağlayabilir. Bunun için meyvelerin taze sıkılmış olması gerekir.

3) Süt Ürünleri

Süt ürünlerini tüketmek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir. Özellikle içerisinde yer alan kalsiyum sayesinde damar sağlığını korur. Kalsiyum bakımından zengin olan gıdalara yönelmek iyi bir seçim olabilir. Süt ve peynir gibi besinleri günlük yaşamınızda besinleriniz arasında ekleyerek yüksek tansiyon probleminizden kurtulabilirsiniz. Süt ürünlerinin yağsız olmasına dikkat etmenizde fayda var.

4) Balık Tüketimi

Protein, tansiyonu düşürmek için gerekli bir kaynaktır. Protein kaynağı olarak özellikle somon ve mezgit gibi balıkların tüketimi yapılabilir. Kaliteli protein kaynaklarına yönelmek yüksek tansiyonu düşürür.

5) Kuruyemişler

Sağlıklı yağ kaynakları arasında yer alan ceviz, fıstık ve badem gibi kuruyemişler yüksek tansiyona iyi gelen yiyecekler arasındadır.

Yüksek Tansiyonun Belirtileri

Yüksek tansiyon bazı durumlarda herhangi bir belirti göstermeyebilir. Yüksek tansiyonun belirtileri şu şekilde sıralanabilir;

  • Geceleri sık idrara çıkma
  • Bacaklarda şişme
  • Yorgunluk
  • Halsizlik
  • Düzensiz kalp atışı
  • Baş dönmesi
  • Bulanık görme

Bu hastalığın tedavi edilebilmesi için kişilerin yaşam tarzında bir değişikliğe gitmesi gerekmektedir. Özellikle ideal kiloda olunmalı ve buna uygun olarak dengeli beslenme programının düzenlenmesi gerekmektedir. Bunun için besin değeri yüksek gıdalara ağırlık verilebilir.

Eğer yüksek tansiyonu düşürmek istiyorsanız, bu 5 yiyeceği tüketerek tansiyonunuzu düşürebilirsiniz...

2 Yorumlar

  1. Benimde bazen tansiyon sorunum oluyor. Hangi yiyecekleri tüketmem konusunda çok yardımcı oldu makale

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski