Güçlü Biri Olabilmek İçin 10 Altın Kural

Güçlü biri olmak ve sonrasında güçlü kalmak çok önemlidir. Göstereceğimiz bu 10 adım sizlerin kendi gücünüzü keşfedebilmeniz için şart. Şu ana kadar yaşadığınız hayatınızda sizin rolünüzü canlandıran her kimse onu öldürün. Gelin hep beraber "güçlü nasıl olurum, güçlü biri nasıl olunur, güçlü biri olmanın yolları, güçlü olabilmek için neler yapılmalı" gibi soruların cevaplarını arayalım...

Güçlü Biri Olmanın Yolları Nelerdir

Güçlü Biri Olabilmek İçin 10 Altın Kural
Güçlü Biri Olmak

1) Hasar Tespiti Yapın

Kendinizi tanımalısınız. İlk olarak nelerde güçsüz olduğunuzu tanıyın. Yapabildikleriniz ve yapamadıklarınız neler onları sıralayın. Yapamadıklarınız ve yapmadıklarınızı karıştırmayın. İkisi apayrı konulardır. Bir şeyi yapmamak ertelemek demektir. Lakin önemli olan sizin yapamadıklarınızdır. Yapamadığınız bir şeyi yapamama sebebi bir yeteneğinizin olmaması veya yeterince vaktinizin olmaması gibi durumlardan ötürüdür. Eğitim almak için doğru insanı bile tanımıyor olabilirsiniz. Bunların tamamını çözebilirsiniz ama yapmadıklarınıza bir bahane uyduramazsınız. Yapmadıklarınız veya yapamadıklarınıza korku veya çekinceleriniz var mı ona bakın.

2) Zaaf ve Bağımlılıklarınızı Bilin

Her insanın bağımlılığı onun zaafıdır. Bazı bağımlılıklar güzeldir. Misal olarak bazı insanları seversiniz, onlara bağlısınızdır ve bunlar sizi motive eder. Lakin bazen de o insana o kadar bağlısınızdır ki onun yüzünden başka bir ülkeye taşınmak zorunda dahi kalabilirsiniz.Bu bağımlılık ise sizin zaafınız olur. Tabiki burada sigara, uyuşturucu bağımlılığı gibi konulardan bahsetmeye bile gerek yoktur. Bunlara harcadığınız zamanı güçlü olmak adına harcasaydınız şu an kendinizin 2 versiyon üstüne sahip bile olabilirdiniz. Hiçbir yere varmamış insanları referans olarak almayın. Sizi sadece eleştiren kişileri referans almayın. Referans olarak alacağınız kişi size bir şeyler katabilmelidir.

3) Motivasyon Kaçaklarınız Neler ?

Neler sizin şevkinizi kırıyor, bilin. Ailenizden birisi moralinizi bozuyor olabilir, sevgiliniz moralinizi bozuyor olabilir, sen kendine engel olabiliyorsundur. Moralinizi bozan, motivasyon kaçağına sebep olan herkesi hayatınızdan çıkarın. Eğer bu kişi sizseniz kendinizi bile.

4) Kime İhtiyacınız Olduğunu Bilin

Bir yere ulaşırken nelere, kimlere ihtiyacınız var onları tanıyın. Size engel olan kişileri etrafınızdan uzaklaştırın. Size hayatınızda engel olan birisiyle 30 dakika sohbet edeceğinize o zamanı daha verimli kullanın. Kendinize her zaman bir şeyler ekleyin. Doğru insanlarla tanışın. Sohbet edeceğiniz kişi, ders alacağınız kişi doğru insan olsun.

5) Yalnızlığa Alışın

Başarma yönünde giderken yalnız olacaksınız. Örneğin üniversite birinci sınıf herkes bir aradadır. İkinci sınıfta arkadaşınız başka bir ders seçer, üçüncü sınıf yine aynı şekil diye gider ve bir bakarsınız ki yalnız kalmışsınız. Tek olmaya alışın.

6) Gösterişli Değil Seçici Olun

Seçici olmak şudur, sizin kaç kişiyle arkadaş olduğunuz değil sizin kiminle zaman geçirdiğiniz önemlidir. Arkadaşlarınızı doğru seçin. Kendi için bir şey yapmayan herkesi hayatınızdan uzaklaştırın. 

7) Hayır Demeyi Öğrenin

Her hayır dediğiniz insan ömrünüzden size zaman kurtarır. En son istemeden de olsa hayır diyemediğiniz insan ne zamandır hayatınızda bir kontrol edin. Emin olun ki aynı durum onlarda olsa yarın ertesi gün belki de onlar size hayır diyerek hayatınızdan basıp gidecektir. Siz de maalesef keşke diyeceksiniz.

8) Onların Size Gelmesini Sağlayın

Siz etrafınızdaki kişileri değil, etrafınızdaki kişiler sizi seçsin. Etrafınızdakilerin sizden alabileceği bir şey olsun. Bunun için de bir konu hakkında ya çok bilgiye sahip olmanız gerek ya da bir konuda saygı görecek durumda olun.

9) Olmadığınız Kişi Olmayın

Siz o değilseniz, o kişiyi yaşatmak için hayali bir kişi olmayın. O hayali kişiliği olabilmek için oldukça para ve daha değerli olan vaktinizi harcıyorsunuz. Sizi güçsüz yapan şey sizin olmadığınız kişidir.

10) Gelişmeye Açık Olun

Yürümeyi, yürürken de düşmeyi bilmelisiniz. Ağlayın ama sonra düşünün ki ben neyi yanlış yaptım. Daha da önemlisi sevinin. Neyi yanlış yaptıysanız onu bulun ve devam edin. Kimse durmuyor, bir yere gelmeye çalışın.
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski