Sabah Erken Uyanmanın 5 Harika Etkisi

Her sabah erken kalmak güzel bir alışkanlık ama her insanoğlu beceremiyor maalesef. Sabahları erken kalkmak bir sanattır ve her insanın harcı değildir. Genelde günlük hayatlarında çok enerjik ve kıskanılan insanlar güneş doğmadan kalkmayı becerebiliyor. Sabahları erken kalkmayı rutin haline getiren iş hayatlarında pratik ve zor işleri daha kolay ve az zaman harcayarak hallediyorlar. İşte sabahları erken kalkmanın insan hayatı üzerindeki 5 olumlu etkisi.

Sabah Erken Uyanmanın Faydaları

Sabah Erken Uyanmanın Harika Etkileri
Sabah Erken Uyanmanın Faydaları

1) Enerjik Olmaya Başlarsınız

Sabahları erken ve günde 8 saatten az uyumak insanı daha fazla enerjik ve konfor alanının dışına çıkmasına yardımcı olur. Kahvaltınız yaparken daha güzel zevk alırsınız ve yaşadığınızı hissedersiniz. 


2) Daha Fazla Zamanınız Olur

İnsanın hayatında yapmak istediği o kadar şey var ki zaman bulamıyorum diye bahane üretip duruyor. Zaman yönetimi yaparak 8 saatten az uyumayı başarabilirse bu mümkün. Okumak istediğiniz kitapları okuyabilir ve kendisiyle yalnız kalarak kalite zaman geçirmek için kullanabilir.


3) Pozitife Odaklanırsınız

Sabahları erken kalmanın bir diğer avantajı da pozitif düşüncelere ve kendinizi değerli hissetmenize odaklanmanızdır. Yavaş yavaş bilinçaltınızdaki negatif düşünceler yok olmaya başlayacaktır. Lütfen aşırı pozitif düşünmeye de çalışmayın. Hayata karşı umutlu olun ancak gerçekçi davranmaya da özen gösterin.


4) Mutlu ve Huzurlu Olmaya Başlarsınız

Sabahlar erken uyanmayı bir rutin haline getirdiğinizde mutlu olduğu ve sakin bir hayat sürdüğünüzü göreceksiniz. Her sabah içinizden “güzel uyudum, harika bir gün beni bekliyor” gibi cümleler kurduğunuzu göreceksiniz. Ayrıca düzeli erken kalktığınızdan dolayı kendinizi disiplinli bir hayat sürerken bulmuşsunuz.


5) Kalori Yakmanıza Yardımcı Olur

Daha az uyuduğunuzdan dolayı metabolizmanız hızlanacaktır. Bunun sayesinde kendinizi daha zinde hissetmenizi ve beyninizin daha iyi performans göstermesine yardımcı olur. Ayrıca kendinizi gün boyunca gergin ve sinirli hissetmezsiniz.

2 Yorumlar

  1. Daha fazla zaman olunca insan günü doya doya yaşıyor :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Erken kalkınca o güne bütün aktivitelerini sığdırabiliyor insan.

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski