6 Maddede Erkeklerin Kadınlardan Beklentileri

Bir önceki yazımızda kadınların erkeklerden beklentileri üzerine bir içerik paylaşmıştık. Bu yazımızın konusu ise erkeklerin kadınlardan beklentileri...

Birlikteliğin doğasında olan beklentiler, her iki tarafta da bulunuyor. Kadın erkekten bazı beklentiler içindeyken, erkekler de kadınlardan bazı beklentiler içinde oluyor. Şimdi sizlerle erkeklerin kadınlardan beklentilerini paylaşıyoruz....

Erkeklerin Kadınlardan Beklentileri

Erkeklerin Kadınlardan 6 Beklentisi
Erkekler Kadınlardan Neler Bekler

1) Kendisine İhtiyaç Duyulması

Erkeklerin kadınlardan beklediği şeylerin başında kendine ihtiyaç duyulması gelir. Bir erkek hayatındaki kadının hayatını kolaylaştırmaktan zevk alır. Eşinin ya da sevgilisinin ona ihtiyaç duyması erkeğin kendisini daha önemli ve değerli hissetmesine sebep olur. Basit bir örnek vermek gerekirse, musluğu tamir etmek bile bir erkeğin kendini büyük bir iş başarmışçasına önemli hissetmesine neden olur.

2) Kişisel Alana Saygı Duyulması

Erkeklerin kadınlardan beklediği şeylerden bir diğeri ise kişisel alana saygı duyulmasıdır. Bu madde sadece erkekler için değil kadınlar içinde dikkat edilmesi gereken bir madde; fakat biz erkek üzerinden ele alalım. Erkekler her ne kadar birlikte olduğu insanı sevse de bazen kendi dünyasına çekilmek ister. Kendi arkadaşlarıyla zaman geçirmek, hayatındaki insan olmadan da vakit geçireceği bir alan ister. Kadın erkeğin kendi kişisel alanına saygı duymadığı zaman erke bu noktada mutsuz olur.

3) Kadının Net Olması

Erkeklerin kadınlardan beklediği şeylerden bir diğeri ise net olunmasıdır. Bilindiği üzere kadınlar olaylara detaycı ve biraz karmaşık bakarlar. Bu bakış açısı kadınların kendilerini ifade etme konusunda karmaşıklığa ve erkeklerin onların ne demek istediği konusunda anlayamamasına neden olur. Erkekler genelde istediklerini ve düşündüklerini daha sade ve net ifade ederler ve kadınlardan da bu şekilde olmalarını beklerler. Oysa kadınlar çoğunlukla içinde bulundukları durumu erkeklerin kendiliğinden anlamasını beklerler; Fakat bu pek mümkün değildir. Dolayısıyla erkek kadını karmaşık ve ne istediğini çözememiş bir şekilde algılar ve bu, kadın erkek farklılığı sorun yaratabilir. Bu noktada kadın biraz daha net olmalıdır. Konu ya da olayla ilgili ne düşündüğünü ne hissettiğini, daha net bir şekilde ifade etmesi gerekir. Erkeklerinde kadınlardan istediği şey tam olarak da bu netliktir.

ÖNERİ : Kadınların Erkeklerden Beklentileri

4) Kadının Erkeği Cesaretlendirmesi

Erkeklerin kadınlardan beklediği şeylerden bir diğeri ise cesaretlendirilmektir. Beklide bir erkeğin ruhunu okşayan en önemli maddelerden biri de diyebiliriz. Erkek karşısında bir anne figürü istemez. Belki annesi kadar sevip değer verecek biri ama annesi gibi davranan biri değil. Erkekler bir şey yapmak istediklerinde bir iş atılımı olsun ya da herhangi bir hobileri bile olabilir, tıpkı anneleri gibi onu yapma bunu etme diyen bir kadın istemezler. Tam tersi istedikleri saçma bir şey bile olsa onları cesaretlendirecek bir kadın olsun ister. İstekleri saçma bile olsa kadın kendi düşüncesini sakin bir dille ifade edip yinede erkeğe destek olması gerekir. Böylelikle zaten erkek bir süre sonra saçma bir şeye kalkışmışsa zaten kendiliğinden vazgeçecektir. Günün sonunda erkek kendisini cesaretlendiren kadınla bağını güçlendirmiş olacaktır.

5) Kadının Az Şikayet Etmesi

Kadın erkek ilişkilerinde acıyı, sevinci paylaşmak önemlidir. Kişiler birbirinin dert ortağıdır fakat erkekleri bu durumun fazlalığı biraz rahatsız etmektedir. Erkeklerin kadınlardan beklediği şeyler den biride kadının az şikâyet etmesidir. Kadın sürekli bütün olumsuzlukları ya da şikâyetleri olduğu gibi erkekle paylaştıklarında erkek bu durumdan yorulur. İlişkide negatif enerjiyle yoğrulmaya başlar. Erkek kadının şikâyetlerini dinledikçe ondan şikâyet edeceğine durumu halletmesini bekler. Dolayısı ile erkek kadını sorunu çözen değil de sürekli ‘’şikâyet eden kadın’’ gibi olumsuz bir düşünceye kapılır. Üstelik kadın bütün stresini anlatarak atmıştır fakat erkeğin kafası fazlasıyla dolmuş olur. Kısaca söylemek gerekirse karşı tarafa hep olumsuzluklarla değil de hayatın olumlu yönleriyle de yaklaşmanız gerekir.

6) Erkeğin Saygınlığını Zedelememesi

Yalnız erkekleri değil kadınları da ilgilendiren bir diğer konu da saygınlıktır. Hiç kimse başkalarının yanında saygınlığının zedelenmesinden hoşlanmaz. Bu konuda erkeklerin daha da hassas olduğunu söyleyebiliriz. Erkeklerin kadınlardan beklediği şeylerden biride kadının toplum içinde onu küçük düşürücü davranışlardan kaçınmasıdır. Bir erkeği herhangi bir ortamda küçük düşürücü cümleler ya da hareketlerde bulunursanız o ilişki sonlanmaya mahkûm demektir. Kendi içinizde eleştirebilirsiniz belki ama özellikle hemcinslerinin yanında bunu yaparsanız erkeğin onuru zedelenmiş olur ve bir süre sonra kadına karşı saygı ve sevgisi biter.

Bu liste kişiden kişiye göre mutlaka değişecektir. Çünkü her insanın beklentileri aynı değil. Yazımızdaki maddeler erkeklerin kadınlardan beklentileri konusunda genelleme yapılarak ele alınmıştır...

Sizce erkeklerin kadınlardan beklentileri nelerdir ? Erkekler kadınlardan neler bekler ? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz...

2 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski