4 Maddede Kadınların Erkeklerden Beklentileri

Kadınların karmaşık bir yapıya sahip olduğunun düşünülmesi, şüphesiz herkesin hemfikir olduğu bir konudur. Özellikle kadınlar erkekler tarafından “anlaşılması zor” olarak nitelendirilseler de aslında erkeklerden beklentilerinin oldukça kolay ve sıradan şeyler olduğunu söyleyebiliriz. Aşağıda kadınların erkeklerden beklentilerini sizler için birkaç madde de toparlamaya çalıştık. Kadınlar erkeklerden ne bekler? Hep birlikte bir göz atalım.

Diğer yazımıza da erkeklerin kadınlardan beklentileri konusunu ele aldık. Okumanızı tavsiye ederiz...

Kadınların Erkeklerden Beklentileri

Kadınların Erkeklerden 4 Beklentisi
Kadınlar Erkeklerden Neler Bekler
 

1) Kadını Dinlemeyi Bilmeli

Kadınların erkeklerden beklentilerinin başında, kadının karşısındaki kişinin onu dinliyor olduğunu bilmesi gelir. Kadınların erkeklerden beklentileri bu konuda biraz daha farklıdır. Bir erkek herhangi biriyle bir konu paylaştığında, bunu fikir alışverişi olarak yapıyor olabilir ya da o anki sıkıntısına bir çözüm arayışında olduğu için paylaşımda bulunuyor olabilir. Fakat kadınlar için durum bu şekilde değildir. Kadınlar, herhangi bir sıkıntıyla veya sorunla karşılaştıklarında karşılarındaki kişi tarafından yönlendirilmeye çalışılmadan, öneri almadan, sadece dinlenmek isterler. Kadınlar için anlatmak bir çeşit tedavi gibidir ve o an aradıkları şey çözüm değildir. Sadece karşısındaki kişi tarafından dinleniyor olmak isterler.

2) Kadını Takdir Etmeli ve Cesaretlendirmeli

Kadınların erkeklerden beklentilerinden bir diğeri ise takdir edilmek ve cesaretlendirilmektir. Bu takdir ve cesaretlendirme, iş hayatındaki herhangi bir girişimde de olabilir, “araba kullanmak” gibi günlük hayattaki sıradan bir konuyla ilgilide olabilir. Burada kadının erkekten beklentisi, erkeğin yapabileceği noktada kadına destek olabilmesidir. Kadın bütün yükü üzerine alan bir erkekten ziyade, ihtiyaç duyduğunda “güçlü bir erkek” figürünün yanında olduğunu bilmek ister. Kısacası kadın, hayatta hem yapabilecekleri konusunda motive edilmek hem de yanında olduğunu hissettirebilecek manevi bir güç ister.

Diğer taraftan kadınlar için sözcükler ve cümleler çok önemlidir. Kadın ortaya bir şey koyduğunda yaptığı işe yönelik erketen geri bildirim olarak takdir edilmeyi bekler. Üstelik erkek tarafından bir sefer dile getirilen güzel bir söz, kadına yeterli gelmemektedir. Örnek vermek gerekirse, karısına güzel yemek yaptığına dair övgüde bulunan erkek, nasılsa bunu ona daha önce söyledim düşüncesiyle hareket eder fakat kadın bu tarz takdir cümlelerini sık sık duymak ister. Kısacası kadınlar yaptıkları şeyler küçük dahi olsa erkeklerden takdir edilme arzularının daha fazla gerçekleştirilmelerini bekler.
ÖNERİ : Erkeklerin Kadınlardan Beklentileri

3) Kadını Olduğu Gibi Kabullenmeli

Kadınların erkeklerden beklentilerinden beklide en önemlisi, oldukları gibi kabullenilmek istemeleri diyebiliriz. Çünkü genellikle erkekler, kadınları elde edene kadar farklı davranışlar sergileyebiliyorlar. İlk başlarda kadının her istediğine evet diyen, kadına karşı daha anlayışlı yaklaşımlarda bulunan erkek, kadının sevgisini kazandıktan sonra bambaşka biri haline gelebiliyor. Erkek kadını elde ettiği düşüncesiyle bir anda kadını kendi istediği kalıba sokmaya çalışabiliyor. Kadında hoşuna gitmeyen yönleri kendi istediği doğrultuda değiştirmeye çalışıyor. En başta kadın, erkeğin bu davranışını “sahiplenme” gibi algılasa da zamanla erkeğin kendisini değiştirmek isteyen tavırlarından rahatsızlık duyuyor. İşte tamda bu noktada kadınlar için erkek tarafından, olduğu gibi kabullenilmek büyük önem taşıyor. Kısacası kadın, kendisini sürekli düzeltmeye çalışan bir erkek yerine onu artılarıyla ve eksileriyle “olduğu gibi” kabul edecek erkek istiyor.

4) Bakımlı Bir Erkek Olmalı 

Kadınların erkeklerden beklentilerinden bir diğeri ise bakımlı olmalarıdır. Şüphesiz ki bakımlı olmak kadın ya da erkek fark etmeksizin herkes için oldukça önemli bir konu fakat, erkelerin kadınlara oranla bakımlı olma konusunda daha özensiz olduklarını söyleyebiliriz. Özellikle erkekler, evlendikten sonra “Artık beni beğenen beğenmiş” mantığı ile kişisel temizliklerini ikinci plana atmaktadırlar. İlk başlarda bu durum göz ardı edilse de zamanla erkeğin ter kokusu, dişlerini fırçalamama gibi bakımsız halleri kadın için katlanılmaz hal alabiliyor ve kadın, erketen uzaklaşabiliyor. Bakım konusu insanlarla olan iletişim ve ilişkide oldukça önemli bir konudur ve kadınların bu konuda oldukça hassas olduklarını söyleyebiliriz.

Bu içeriğimizde kadınların erkeklerden beklentilerini yüzeysel olarak sizlere aktarmaya çalıştık. Bu liste şüphesiz kişiden kişiye göre değişebilir. Her insanın istekleri tabi ki de aynı olmayacaktır. Bu konuda da karşı cinsten yardım alabilirsiniz.

Peki, sizce kadınların erkeklerden beklentileri nelerdir ? Siz kadınlar erkeklerden ne istersiniz ? Bir erkek kadına karşı nasıl olmalı ? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından paylaşabilirsiniz...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski