Tembellikten Kurtulmanın 10 Yolu

Günümüz modern insan tembelliğe çok alıştı. İş hayatında olsun, bireysel hayatında olsun sorumluluklarını birileri gözetlerse yerine getirmeye çalışıyor. İnsanın doğasında üretmek ve çalışmak ama aynı zamanda tembellik da var. Bazı insanlar var her gün ikisini yapanda var.

Tembellik güzel bir aktivitedir ama hak edilmesi gereken bir ödül olmalıdır. Bunun içinde güzel bir cümle var” çalışana her zaman ekmek var”. Çalışmak ve üretmek güzel bir aktivite olup insanı uzmanlaştığı alanda zihinde tutar, projelerinde nokta atışı ve kendini hayatta yükselmesini sağlar. İnsan hareket ettikçe ve tembelliğinden ödün verdiği zaman kazanmaya başlar.

Tembellikten Kurtulmanın 10 Yolu

Tembellikten Kurtulmak İçin Ne Yapmalıyım

1) Sabahları Erken Kalkın

Tembel insanlar o kadar çok uyumaya alışmışlar ki yataktan bile kalkamıyorlar. İnsan hayatında kendi bir yerlere getirmek istiyorsa uykusunda fedakârlık yapması gerekmektedir. Kendini geliştirmek isteyen insan zaten güneş doğmadan önce kalkıp kendine zaman ayırarak güne daha enerjik başlıyor. Yataktan kalkmanız için şunları yapmalısınız

• Alarmınız yatağınıza yakın bir yerdeyse alarmınızı odanızın en uzak yerine yerleştirin. Genel olarak alarmların sesi zaten gıcık bir ses olduğu için, alarmı kapatmak için yatağınızdan çıkmış olacaksınız.

• Uyumadan önce kendinizi şartlandırın. Örneğin kendi düşüncelerinize söz geçirene kadar” yarın sabah erken uyanacağım veya yarın şu işleri yapacağım.” Gibi.


2) Spor Yapın

Tembellikten kurtulmanın yolu spor yapmaktan geçer. Spor yapan insan gündelik hayatında daha hareketli olur. Zihinsel ve fiziksel olarak performansını bedenînizde bir ışık gibi yansır. İnsanlar sizi birer şampiyon olarak görecektir. Çevrenizde aileler çocuklarına sizi örnek gösterecektir. Her sabah uyandıktan sonra aç karnınıza spor yapmalısınız. Bu sayede yağ yakımınız da artar. Hem de güne mutlu başlarsanız


3) Uzun Süreli Planlar Yapın

Tembellikten kurtulmanın muazzam yollarından bir tanesi daha. Uzun planlar yapmak ve planları gerçekleştirmek için harcadığınız enerji sizi tembellikten kurtaracaktır. Sizde bunu fark ettiğinizde “iyi ki yapmışım “diyeceksiniz.


4) Zamanınızı Yönetin

Tembellikten kurtulmak için günlük hayattaki zamanınızı yönetin. Yapılacak günlük işlerinizi bir planlamasını yapın. Hem düşünceleriniz daha düzgün hem de zihniniz berraklığı artacaktır.


5) Kendi Motivasyonunuzu Bulun

Kendinizi motive etmenin yollarını bulun. Motive etmek sizi harekete geçirmeye yeterli olacaktır. Sizi harekete geçirecek bir motivasyon cümlesi veya mottosu bulun. Bu sizi çalışmaya ve mutlu olmaya itecektir.


6) Meditasyon Yapın

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki meditasyon yapan insanlar hayatlarında daha sakin ve oluşacak büyük çaplı krizlere karşı gerçekçi düşünce biçimiyle yaklaştıklarını göstermiştir. Meditasyon sizi günlük hayatınızda olumlu bir ifade takınmanıza ve işlerinizin daha kolay gittiğini fark etmenizi sağlar.


7) Tutamayacağınız Sözler Vermeyin

Tembel insan hiçbir şey yapmak istemez hayatında. İş yapamamak için sürekli bahaneler üretir durur. Tutamayacağı sözler verir ve tutamayacağı sözler yüzünden kendini karamsar ruh halinde bulur. İnsanın zamanı önemli. Boş yere tutamayacağınız sözler vermeyin.


8) Hata Yapmaktan Korkmayın

Hata yapmak ve hatalardan ders almak insanı hayatında geliştirir. Hata yapmaktan ve hatası yaşayan insan hayatını yaşamıyordur. Özellikle tembellikten kurtulamayan insanlar hata yapmaktan korkar.


9) Kendinize Güvenin

Bir iş dalında, hobide ve en önemlisi kendi hayatımızda bir yerlere gelmek istiyorsanız kendinize güvenmekle başlayın. Kendinize güvendikten sonra işin yarısı gelir. Unutmayın bir işe başlamak başarmanın yarışıdır.


10) Kararlı Olun

Tembel insan düşüncelerine ve iç sesine kulak vermez. Düşünceleri kendi durumu hakkında ona sinyaller veriyordur ama tembel insan düşüncelerini bile umursamaz. Düşüncelerinizde kararlı olmaya çalışınız ve kendi bulunduğunuz durum hakkında farkındalık kazanırsınız.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski