Kilolarınızı Korumanız İçin 3 Güzel Tavsiye

Diyet yaptıktan sonra kilo verme planına geçilmezse, yapılan diyet yardımcı olmaz. Bir kişinin bir kilo koruma programı uygulamadan kilo kaybını geri kazanması kaçınılmazdır. Yemek ve harcadığı enerjiyi nasıl dengeleyeceğini ve diyet yapmadan önce yaşam tarzını nasıl geri kazanacağını öğrenmek gerekir. Ne yenileceği, ne kadar yenileceği veya neyi değiştirmek gerektiğini ayrıntılı bir şekilde öğrenmek gerekmektedir.

Bireyin zayıflama isteği sonucu verilen kiloları tekrar geri almaması için dikkat edilmesi gereken konuları sizler için araştırdık. Yazımızın devamında bu konuları bulabilirsiniz...

Kilolarınızı Korumanız İçin 3 Güzel Tavsiye

Kilolarınızı Korumanız İçin 3 Güzel Tavsiye
Kiloyu Korumak İçin Yapılması Gerekenler

1) Kilo Korumaya Diyet Yapılırken Başlanmalı !

Diyet sırasında kilo koruma adımları, kilo koruma süresini belirler. Diyet süresi ne kadar başarılı olursa, ağırlık bakım süresi o kadar kısa olur. Bu nedenle, bu değer kişiden kişiye değişir. Kilo verme planı, diyet bittikten sonra kişi tarafından emilen enerjiyi kademeli olarak artıracak, amacı tüketilen enerjiyi ve emilen enerjiyi dengelemektir. Bir kişi aldığı ve harcadığı enerji dengesini dengelemeyi ne kadar çabuk öğrenirse, kilo verme planı o kadar hızlı tamamlanabilir. Ne kadar çok zaman harcanırsa, kilo verme programlarına o kadar fazla zaman harcanır. Bu nedenle, 6 aydır diyet yapıldıysa, 6 aylık kilo verme planına devam etmek en iyisidir.

2) Dengeli Kilo Vermek Esas...

Diyet dengeleyici bir eylemdir. Diyette tüketilen enerji ile harcanılan enerji arasında bir denge kurmak gerekiyor. Kilo kaybı ve kilo koruma programında, enerjinin %45'i kas kaybetmeden karbonhidratlardan, %15 ile %20 proteinden ve %25 ile %30 yağdan gelmelidir. Eğer uygulamaya koyuluyorsa; tepsinin çeyrek ölçüsü kadar hayvansal protein kaynakları içermeli, süt ve süt ürünleri ve ½ tahıl, sebze ve meyveler dahil edilmelidir.

3) Beyaz Yerine Tam Tahıllı Ekmek !

Kilo verdikten sonra kilo kaybını korumak için yiyecek seçimine dikkat etmek gerekir. Diyette rafine ve işlenmiş gıdaları kullanmamaya özen gösterilmelidir. Pirinç yerine bulgur besini tercih edilmelidir. Besin açısından zengin tam tahıllar ve lifli gıdalar ekleyerek tokluğu arttırır. Kalktıktan sonraki ilk saat içinde kahvaltının yapılması metabolizma hızını %40 artırılabilir. Ek olarak, iştah gün boyunca kontrol edilebilir. Atıştırmalıklar yapmayı atlamamalıyız. Ara gıdalar hem tokluğu artırabilir hem de metabolizmayı koruyabilir.

Şeker ve şekerli gıdalar, pişmiş gıda ürünleri, beyaz un, krema ve tereyağı ile yapılan pasta ürünleri ve diğer yüksek yağlı gıdaları yemekten kaçınmak gerekir. Bu ürünlerin besin değeri olmamasına ve enerji kaynağı boş olmasına rağmen, kısa bir süre tok hissettirecek, ancak aniden açlık yapacak ve başka bir yemek daha fazla yiyecek yeme isteği oluşacaktır.

Ara öğünler metabolizmayı canlı tutan en büyük etkenlerdendir. Ancak ara öğün dendiğinde akla illa hazırlık süreci gerektiren öğünler gelmemelidir.

Diyet yaparken, egzersize de değer verilmelidir. Sağlıklı bir diyet sadece daha az yemekle kalmaz, aynı zamanda diyeti de azaltır. Egzersiz yapmak gereken ilk şeydir. Egzersiz, metabolizmayı sürdürmek ve diyetten sonra kiloyu korumak için en önemli faktörlerdir.

Herhangi bir metabolizma bozulmasıyla oluşan hastalık veya kemik, eklem problemi yoksa 30 dakikalık yürüme veya yüzme ve diğer kalp egzersizleri kilo verebilir. Ayrıca kilo kaybını korumaya yardımcı olur. Kronik sağlık sorunları varsa, önce bir doktora danışılmalıdır. Ona göre, bir egzersiz programı uygulamak en iyisidir.

Peki siz nelere dikkat ediyorsunuz kilolarınızı korumak için ? Kiloyu korumak için tavsiyeleriniz nelerdir ? Lütfen bizimle aşağıdaki yorum kısmından paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski