Zayıf Karakterli Görünmenize Neden Olan 10 Davranış

İnsan arasındaki iletişim sözlü ve bedensel olarak ikiye ayrılır. Ancak günümüzde insanlar konfor alanında fazla zaman geçirdikleri için bedensel ve sözlü iletişim kurma biçimleri zayıfladı. Bu tür insanlar genellikle toplum tarafından zayıf karakterli algılanmaktadır ve negatif söylemlerle aşağılanmaktadır. Bu yazımızda insanların sizi zayıf karakterli olarak algılayacakları davranışlardan bahsedeceğiz...

Zayıf Karakterli Görünmemek İçin Ne Yapılmalı

Zayıf Karakterli Bir İnsanın Gösterdiği 10 Davranış


1) Fazla Uyumlu Davranmak

Bir sohbet sırasında karşınızdaki insanın düşüncelerini sürekli onaylıyorsanız ve fikrinizi belli etmeyerek susuyorsanız, karşınızdaki insan sizi zayıf karakterli zannedebilir ve size saygı duymayabilir. Zayıf karakterli görünmemek için sohbet sırasında fikrinizi belirtin ve bu konuda net olun.


2) Haksızlıkları Görmezden Gelmek

Sürekli şahsınıza yapılan haksızlıkları görmezden gelmek zayıf karakterli davranmanın göstergesidir. Yapılan küçük hatalar görmezden gelinebilir. Ancak bir insanın size büyük bir haksızlık yapıyorsa tavrınızı belli edin. Devam ediyorsa o insanla iletişimi kesin.


3) Sakin ve Naif Kalmak

İletişimde sakin ve kibar olmak önemli erdemlerdir fakat sürekli kibar ve sakin kalıyorsanız insanlar sizi ezmeye çalışacaktır. Sizi ezmeye çalışanlara karşı bazen sinirlenerek tavrınızı belli etmeniz gerekir.


4) Gereksiz Sözler Vermek

İnsan doğası gereği sürekli bir şeyler talep eden bir canlıdır. Çok mutlu hissettiği zamanlarda tutamayacağı sözler verebilir. Gereksiz verdiğiniz sözlerden dolayı çevrenizde bulunan insanlar sizi hor ve zayıf karakterli birisi olarak görecektir. Tutabileceğiniz sözler verin.


5) ”Benim İçin Fark Etmez” Düşüncesi

Bir arkadaşınızla buluştunuz ve nereye gideceğinizi bilmiyorsunuz. Arkadaşınız “ne yapalım” diye soruyor ve siz de ”benim için fark etmez” diyorsanız ve her türlü konuda bunu diyorsanız, zayıf bir karaktere sahipsiniz. Fikrinizi belirtin, gerekirse tartışın.


6) Sürekli Başkalarını Düşünmek

Kendinizi düşünmek yerine sürekli başkalarını düşünmek sizi zayıf karakterli yapmaz. Ancak düşündüğünüz kişilere zayıf karakterli bir insan izlenimi verir. Bazen kendinizi düşünmekte fayda var. Çevrenizdeki insanları biraz test edin sizleri düşünüyor mu diye.


7) Yapılan Eleştirilerden Etkilenmek

İnsanlar her zaman birbirlerinin hatasına yıkıcı veya yapısal eleştiri yapar. Ancak yapılan eleştirilerden kolay etkilenen bir insansanız vay halinize. İnsanların dediklerini pek fazla takmayın.


8) Sürekli Akıl Almak

“Fazla tevazuunun sonu vasat insandan nasihat dinlemektir” cümlesini duymuşsunuzdur. İnsanlara size sürekli akıl vermeye çalışıyorsa çok fazla alçak gönüllüsünüzdür. Bu da insanlara karşı zayıf karakterli bir insan olarak algılanmanıza sebep olabilir. Bu yüzden bu durum hakkında dengede kalmanız lazım.


9) Dik Durmama

Dik durmak beden dilinde özgüven sahibi olduğunun sembolüdür. Toplum içinde her zaman dik yürümeye çalışın.


10) Hayır Diyememe

İnsanlara hayır diyemiyorsanız ve sizden sürekli ısrarla bir şeyler istiyorlarsa, insanlar sizi zayıf karakterli biri olarak görüyor ve size saygı duymuyorlardır. Özellikle bu konuda çevrenizdeki insanlara bir sınır çizin. Bu sayede size saygı duymaya başlayacaklardır.

2 Yorumlar

  1. Sitenizi başarılı buldum, sizinle iletişime geçip birkaç soru hakkım bulunuyor mu? Size sormak istediklerim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... Tabii ki, elimizden geldiğince yardımcı oluruz. İletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz...

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski