Öğrenmenin 3 Etkili Yolu

İnternetin yaygınlaşmasıyla ve sosyal medyada geçirilen zamanında artmasıyla günlük hayatımız olumsuz yönde etkilenmektedir. Kendimize olan sorumluluklarımız ve iletişim halinde olduğumuz insanlara karşıda sorumluklarımızı yerine getiremediğimizden, insan olarak kullandığımız beynimiz negatif ve kötü düşüncelere kapılıyor. Negatif ve kötü düşünceler de beyne korku salarak bireysel hayatlarımızı şekillendirmemize sebep oluyor. Evrenin Çekim Yasası şunu söylüyor; ne düşünürsen onu çekersin hayatına. Evrenin çekim yasası hakkında araştırma yapmanızı öneririz. Çekim yasası hakkında birçok doküman bulabilirsiniz.

İçinde olduğumuz hayat zor, bunu kesinlikle kabul etmeliyiz ve hayatın zorluklarına karşı mücadele etmek zorundayız. Hayat zaten koskoca bir kaos. Kaos denizinin içinde gemimizin kaptanı olarak mücadele veriyoruz ama ilk önce gemimizin kaptanı olmak için tecrübe edinmemiz gerekir. Kaptan olabilmemiz içinde hayatın nasıl işlediğini bilmemiz gerek.

Hayatta hatalarımızdan ders çıkarak öğrendiğimiz her şey birer tecrübedir. Tecrübe edinmek içinde hatalar yapmamız lazım. Bir işte veya bir dalda uzmanlaşmak için bazı yöntemler var. Bu yöntemlerden bahsetmek istiyoruz;

Öğrenmenin 3 Etkili Yolu

Öğrenmenin 3 Etkili Yolu

1) Deneme-Yanılma Yöntemi

Toplumda ve bireysel hayatında insan bu yöntemi genel olarak uygulamaktadır. Küçük denizde büyük balık olacağıma, büyük denizde büyük balık olmayı tercih olmayı dememiz gibi. Bu yöntemde bir alanda veya bir işte uzmanlaşmak en etkili yöntemdir. Planlandığınız ve yürümek istediğiniz yolda ilerlemek en zor ve en etkili yöntemdir. Çoğu başarılı insan bu yöntemle kariyer basamaklarını atlamıştır.


2) Taklit Ederek

Eğer bir alanda uzmanlaşmak istiyorsanız, geçmişteki ünlü kişilerin ve tarihe izini bırakmış kişilerin eserlerini baştan yapmaya çalışan birçok insan var. Harika eserlerin ve başyapıtların en ince detaylarına kadar öğrenmek için mükemmel bir yöntemdir. Önemli bir nokta belirtmem lazım; önemli bir eseri taklit ederken eserin fikrini taklit etmek değil, nasıl yapıldığını taklit etmektir. Böylece tekniği öğrenebilir ve kendi alanınızda uzmanlaşabilirsiniz.


3) Düşünmeden Hareket Geçin

Bir iş üzerine düşünmeden hareket edin ve yürümeye edin. Çok fazla bir şey üzerine düşündüğünüzde, beyinde oluşan fazla düşünce yoğunluğundan harekete geçmeyi unutabilirsiniz ve sonraya ertelememe hastalığına yakılabilirsiniz. Ya da kendinize biraz zaman verip planlayarak harekete geçebilirsiniz. Steve Jobs’ın çok güzel bir sözü var” Her gününü, hayatını son günüymüş gibi yaşarsan, günün birinde haklı çıkarsın.”


Hepimiz hayata bir şeyler başarmak ve dünyada kalıcı izler bırakmak istiyoruz. Ne kadarsak yolumuzdan dönsek, geçmişe bir özlem içinde yaşasak da hayat devam ediyor. Hayat bize yolumuzda ve misyonumuzda devam etmemiz açık çek sunuyor her zaman. Bunu iyi değerlendirmeli ve yolumuza devam etmeliyiz. İster koşalım ister yürüyerek devam edelim. Sonuçlarımız her zaman memnum şekilde oyundan ayrılacağız. Hayat yaşaması güzel.

1 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski