Sağlam Kişiliğe Sahip Olmanın 10 Şartı

İnsanlar alıştıkları konfor alanlarından çıkmaktan korktukları için başarısızdırlar. Konfor alanının dışına çıkmayı başaran insanlar hayat hakkında tecrübe edinmiş, finansal özgürlüğünü kazanmış ve yaşamayı seven insanlardır. Bu tür insanlar, sağlam karaktere ve psikolojiye sahiptirler. Bu sağlam karaktere ve psikolojiye sahip olmanın da belli şartları vardır. İşte sağlam bir kişiliğe sahip olmanın 10 zorunlu şartı...

Sağlam Kişiliğe Sahip Olmanın 10 Şartı


saglam kisilige sahip olmanin sartlari

1) Akışına Bırakmak

“Akışına bırakmak “terimi hayallerin peşinden koşmak demektir. Eğer bir hayaliniz varsa gerçekleştirmek istiyorsanız hayalini gerçekliğe getirmek için çalışın. Birçok başarılı insan akışı bırakarak başarılı olmuştur. Ayrıca akışına bırakarak da az stres yapmış olursunuz.


2) Soğukkanlı Olmak

Her türlü durumda tepkisel ve aşırı heyecanlı davranıyorsanız bir sorun var demektir ya da konfor alanınızdan çıkmak için hayat size açık bir bilet sunmuştur. Konfor alanının dışında yaşamak insana soğukkanlı olmayı öğretir ve soğukkanlı olmayı öğrendiğinizde her şeyi yapmaya hazırsınızdır demektir.


3) Sınırlarını Bilmek

İnsan bazen kendi bedeninin sınırlarını bilmemektedir ve bir hafta içinde yapacağı işleri bir güne sığdıklarından dolayı aşırı stresli hissetmelerine sebep olur. Yapacağınız işleri zamana yaymalısınız. Hem daha az stresli olursunuz hem de kendinize zaman geçirme fırsatı bularak. Özellikle kendinize ayıracağınız zamanda sınırlarınızı belirleyebilir ve uzun vadeli planlar yapabilirsiniz.


4) Bahane Yerine, Çözüm Bulmak

Olaylar hakkında sürekli bir bahaneler uydurup konfor alanınızda mı durmayı tercih ediyorsunuz. Bahaneler ürettiğiniz konuyu kaynağından yok edin ve bu tutumunuzu hayatınızın her yerinde kullanmaya çalışın.


5) Duygularını Sağlıklı Yaşamak

İnsanlar duygularını sağlıklı yaşamalı ki hayatları sağlıklı ve mutlu yaşayabilsin. Duygularını sağlıklı ve bastırmadan kontrol edebilen insanlar hayatları üzerinde kontrole sahiptirler. Kimse onlar izin vermedikçe üzülmezler.


6) Minimum Beklenti

Sağlam kişiliğe sahip olmanın bir şartı büyük hayaller kurmak ve minimum beklenti demektir. Çünkü fazla beklenti büyük hayal kırıklığı getirir. Sağlam kişiliği olan bunu bildikleri için hayalleri için fazla çalışıp az beklenti içinde olurlar.


7) Planlı Yaşamak

Planlı yaşamak demek düzenli olmak demektir ve planlı yaşamak insanı dengeli bir yaşama kavuşturur. Ancak planlı yaşamak beynin zindeliğini kaybettirebilir. Beynin zindeliğini canlı tutmak için sürekli planlı yaşamaya gerek yok gerekirse doğaçlama yapmaya çalışın.


8) Bağımlılıkları Azaltmak

Bağımlılık kötü bir şeydir ve fazlası da zararlıdır. Her şey tadında bırakılmalıdır. Örneğin alkol alıyorsanız bile tadın da için, spor yapıyorsanız saatlerce yapmayın. Özetle hayatınızı bir dengeye oturtmaya çalışın.


9) Kendine İnanmak

Kendine inanmak insana özgüven verir ve korkularının üstesinden gelmeyi sağlar. Çevrenizdeki birçok insan özgüvensiz olabilir, bunun yüzünden fikirlerinizi sizden çalabilir, yürümekte olduğunuz yola engel koyabilirler. Kimseyle fikrinizi paylaşmamanızı öneririm.


10) Zorluklarla Yüzleşmek

Zorluklarla yüzleşmek için her insan hazırıdır ancak çoğu insan ilk zorluğunda karşılaştığı zaman hemen pes eder. Sağlam kişiliğe sahip olan insanlar pes etmek nedir bilmezler. Sizde hayatınızdaki zorluklarla yüzleşin ve karakterinizi sağlamlaştırmanın ilk adımını atın.

1 Yorumlar

  1. Ve bir de ilave olarak hayır diyebilmek. İnsan hayır diyebildigi sürece saygı görüyor.
    Hiç kimse her dediğini yapan insanla iletişim kurmayı istemiyor Malesef. Yazın çok güzeldi emeklerine sağlık. 😊

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski