En Sağlıklı 10 Gıda

En Sağlıklı 10 Gıda
En Sağlıklı 10 Gıda


Tabağınızı sağlıklı ve taze besinlerle doldurmak, kilonuzu korumanın ve hastalık riskinizi azaltmanın ideal bir yoludur. Çoğu meyve ve sebze diyetiniz için önemlidir, ancak bazıları diyetinizde diğerlerinden daha önemli bir rol oynar. Salatanızda ve öğünlerinizde kullanabileceğiniz yüksek antioksidan, vitamin ve mineral içeren besinler bu gruba girmektedir. Şimdi belirteceğimiz bu 10 besin, sizin için en iyiler arasındadır.

İşte En Sağlıklı 10 Gıda

1. Tatlı Patates

Tatlı patatesler, özellikle normal beyaz patateslerle karşılaştırıldığında, besin değerleri açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Vücudunuzu enflamatuar serbest radikallerden koruyan güçlü bir antioksidan olan beta-karoten bakımından zengindir. Ayrıca, porsiyon başına günlük A vitamini değerinin yüzde 700'ünden fazlasını içerir ve iyi bir C ve B6 vitamini kaynağıdır. Tatlı patatesler ayrıca kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Besin maddelerinden en iyi şekilde yararlanmak için tatlı patates kızartması veya cipsler yerine, sade pişmiş tatlı patatesleri veya zeytinyağı ile yapılan dilim patatesleri tercih edebilirsiniz.

2. Avokado

Avakado sadece bir sebze değil, aynı zamanda doymamış yağ sunan tek sağlıklı meyvedir. Sağlıklı cilt ve saçların yanı sıra A, D, E ve K vitaminlerinin besin emilimi için bu iyi yağa ihtiyacınız vardır. Potasyum, folat, C vitamini ve K vitamini de dahil olmak üzere 20'den fazla vitamin ve mineral sunmaktadır.

3. Turunçgiller

Narenciye, özellikle portakal ve greyfurt, vücudunuzun kimyasal dengesinde ve metabolizmasında önemli bir rol oynayan birçok C vitamini - bir antioksidan - ve potasyum içerir. Yüksek lif içeriği kaybına neden olan meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketmeyi tercih edin. Lif, sindirim sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olur.

4. Yaban Mersini

Yaban mersini, en yüksek antioksidan içeriğine sahip bir meyve olarak kabul edilmektedir. Meyveler ayrıca, dengeli beslenmenin önemli bir parçası olan antikanser özelliklerine de sahiptir.

5. Su Teresi

Su teresi, kalp hastalığı ve kanser riskinizi azaltmak için önemli olduğu düşünülen 17 spesifik besin maddesi ile doludur. Marullarla birlikte salatada tüketebilirsiniz.

6. Ispanak

Ispanak iyi bir demir kaynağıdır. Ispanağın yanında C vitamini bakımından zengin gıdalar tüketerek demir emilimini artırabilirsiniz. Örneğin, portakal parçalarını veya çilek dilimlerini ıspanak salatası içine atabilirsiniz.

7. Kuşkonmaz

Kuşkonmaz uzun süredir çeşitli koşullarda bitkisel bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Karaciğerinizin toksik maddelerden arınmasına yardımcı olur. Kuşkonmazı, besin değerlerini kaybetmemek için haşlayarak veya deniz tuzu ve zeytinyağı ile kızartarak tüketebilirsiniz.

8. Domates

Domates, size bol miktarda likopen olarak bilinen güçlü bir antioksidan sağlar. Likopen iyi yağ ile birleştirildiğinde emilir, bu nedenle çiğ domateslerde salata sosu veya spagetti sosunda biraz zeytinyağı yararlıdır. Bu bileşik, DNA ve hücre yapılarınızı serbest radikallerin verdiği zararlardan korur ve araştırmalar, inme, prostat ve kanser riskini azaltabileceğini düşündürmektedir.

9. Marul

Kalorisi düşük, lezzetli ve lif doludur. Salatalarda diğer yeşillikler ve sebzelerle birlikte bolca tüketebilirsiniz ve diyetinize gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.

10. Brokoli

Brokoli, vücudumuz için bir kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca yapılan araştırmalar, brokolinin de birçok anti-kanser faydasına sahip olduğunu göstermektedir.

2 Yorumlar

  1. Tatlı patates ne kadar yararlı işin ilginç tarafı kan şekerini düzenlemesi

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski