Güven Kazanmak İçin Yapmanız Gereken 7 Şey

Güven, insanların birbiriyle olan iletişiminde en büyük etkenlerden biri. Bir insana bir söylemde bulunurken bile güven meselesi devreye giriyor. Güvenmediğiniz hiçbir insanla ciddi bişeyler konuşmak istemezsiniz. Çünkü günü gelince buna pişman olacağınızı düşünürsünüz. Hayal kırıklığına uğratır sizi.

Güven, kendiliğinden olabilecek bir duygu değildir. Karşınızdaki insanı tanıdıkça, olumlu kişiliğine bağlı olarak güven duygusu oluşmaya başlar. Bu kişi bu özelliğiyle sizin güveninizi kazanmış olur. Aranızdaki iletişim de buna bağlı olarak olumlu yönde gelişmiş olur.

Peki ya insanlar size nasıl güvenebilir ? Güven kazanmak için neler yapmalıyız ? Bu konuyu gelin hep beraber inceleyelim...

Güven Kazanmak İçin Neler Yapmalıyız


Güven Nasıl Kazanılır

1) Dürüst Olun

Dürüstlük en önemli etkendir. Bir insan dürüst olduğu sürece herkes bu insana inanır. İnanmak da arkasından güveni doğurur. Eğer bir insanın güvenini kazanmak istiyorsanız, kesinlikle ve kesinlikle o insana karşı her konuda dürüst olmalısınız. Hata da yapabilirsiniz, o insanı kaybedecek bir hareketiniz de olabilir. Bu konuyu karşınızdakiyle dürüst bir şekilde ve açıklama yaparak konuşursanız, güven duygusu konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız.

2) Saygı Gösterin

Tabi ki saygı her zaman etik davranışlar kapsamında olması gereken bir durum ama çoğu kişide de olmayan bir özellik. Karşılıklı saygı duymak, güven kazanmak açısından oldukça önemli. Saygı gören insan, saygı gösteren insana değer verir ve onun güvenilir olduğuna inanır. Yine bu şekilde güven duygusu aşılanmış olur.

3) İhanet Etmeyin

Hayatta bir insana yapabileceğiniz en kötü şeylerden birisi o insana ihanet etmektir. Size güvenmiş ya da güvenmek isteyen birine ihanet etmek çok kötü bir davranıştır. Size güvenen ya da güvenmek isteyen birine ihanet etmemeniz, o insanın güvenini kazanma konusunda atabileceğiniz çok güzel bir adımdır.

4) Empati Yapmayı Bilin

Siz bir insana nasıl güvenebilirsiniz ? Ne yapmalı ki sizin güveninizi kazanmalı ? Bu sorulara öncelikle cevap vermelisiniz. Empati kurarak insanların size nasıl güvenebileceğini az çok çözmüş olacaksınız. Empatinin faydaları bağlamında güven kazanmayı öğrenmiş olacaksınız. Çünkü herhangi bir sorun karşısında sıkça duyulan sözlerden birisidir “benim yerimde olsan sen ne yapardın” sorusu. İnsanların yerine kendinizi koyarak sizin güveninizi kazanmasını sağlayan şeyleri siz de karşınızdaki kişiye yapabilirsiniz.

5) Doğru Olmak

İstediğiniz kadar dürüst olun, empati yapın ya da ihanet etmeyin; eğer siz doğru bir insan olmazsanız, haklıya haklı demezseniz güven verebilme konusunda gerçekten zayıf kalacaksınız. Öncelikle doğru insan olarak kendi saygınlığınızı artırmanız, size güvenilmesi için önemli rol oynayacaktır.

6) Yapamayacağınız Şeylere Yaparım Demeyin

Belki de en büyük hatalardan biri bu. Eğer bir insan sizden bir ricada bulunmuşsa ya da sizden yapmamanı istediğiniz bir şeyi siz yaparsanız, o insan gözünde emin olun değeriniz ve saygınlığınız azalacaktır. Bu da o kişinin güvensiz biri olmanız düşünmesine yetecek bir durumdur. Yapamayacağınız şeyler için, sırf onun gözüne girmek ya da farklı bir amaçla, o şeyi yapabileceğinizi söylemeyin.

7) Öncelikle Kendinize Güvenin Ve İnanın

Bir insanın güvenini kazanmak istiyorsanız mutlaka öncelikle kendinize güvenmeniz gerekir. Güven kazanmak konusunda tereddüt etmeden, bu işi başarabileceğinize güvenmeniz şart. Ve karşınızdaki kişinin size güvenini sağlayacağınıza içten inanmak size güç verecektir.
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski