Negatif Düşüncelerden Kurtulmanın 9 Yolu

Bu yazımızda "negatif düşüncelerden kurtulma taktikleri, negatif düşüncelerden kurtulmanın yolları, negatif düşüncelerden nasıl kurtulurum, olumsuz düşüncelerden kurtulmak için ne yapmalıyız" gibi sorulara sizler için cevap vermeye çalışacağız...

Günümüzde insanlar ailelerinden gördüğü yıkıcı eleştirilerden dolayı ve toplum tarafından oluşan baskıdan dolayı öğrenilmiş çaresizliğin sonucunda her insan bireysel hayatında negatif düşüncelere dalıyor. Bunun yüzünden depresyon, bunalım gibi psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor. Negatif düşünceler insanın beynini aşırı düşünmeye ve gerçekleştirmek istediği hayallerini gözünde büyütmesine sebep olmaktadır. Peki negatif, olumsuz düşüncelerden nasıl kurtulabiliriz gelin beraber bakalım...

Negatif Düşüncelerden Kurtulmanın 9 Etkili Yolu

Negatif Düşüncelerden Kurtulmanın 9 Yolu
Negatif Düşüncelerden Kurtulmanın 9 Yolu


1) Beklentiyi Az Tutmak

Bir hayalin gerçekleşmesi için aşırıya kaçmadan olumlu düşünmek ve beklentiyi az tutmak lazımdır. Fazla beklenti büyük hayal kırıklıkları yaşatabilir. O yüzden hayat hakkında gerçek düşüncelere sahip olup sabır göstererek kendi gerçekliğinizi yaratabilirsiniz. Bununla ilgili bir atasözü vardır.” Damlaya damlaya göl olur.”

2) Hayatı Yaşamak

Negatif düşüncelerden kurtulmak için hayatı fazla ciddiye almayın. Hayatını aşırı uçlarda yaşamaktan vazgeçin ve kendinizi dengede tutmanız daha iyi olur. Unutmayın her şeyin fazlası zarardır.

3) Spor Yapmak

Düzenli spor yapmak insanı bedenini ve beynini performansını olumlu etkilediğinden dolayı beyin negatif düşünlerin yerini pozitif düşünceleri doğru yöneltmeye başlar. Böylece hem hayattan keyif almaya başlarsınız hem de spor yaptığınız için mutlu olursunuz.

4) Planlı Yaşamak

Planlı yaşamak kendi gerçekliğinizi oluşturmada yardımcı olur. İnsanların size saygısı artar ve hayatınızın kariyer basamaklarında başarıya gitmiş şekilde olursunuz. Başarının yolu disiplin ve planlı yaşamaktan geçer.

5) Kendini Sevmek

Negatif düşüncelerden kurtulmanın en önemli yollarından biri de, insanın kendine duyduğu saygı ve sevgidir. Benliğinize ne kadar saygı duyarsanız negatiflikten kurtulursunuz. Size karşı yıkıcı eleştiri yapan varsa onlardan uzaklaşın veya sınır koyun. Unutmayın siz değerlisiniz.

6) Şükretmek

Yetişkin bir birey oldunuz ve açgözlü olmaya devam ediyorsunuz. Geldiğiniz noktaya bir bakın ve şükredin. Sizden daha kötü yerlerde olanlar var. İnsan ne oldum değil ne olacağım demeli. Geçmişte hatalarınız varsa onları kabul edin ve gelecekte yapmamak için hatırlayın ve ders çıkarın.

7) Zaman Yönetimi

Geçirdiğiniz bir günlük hayatınızdan geleceğinizi tahmin edebilir misiniz ? Cevap evet... İşin sırrı zaman yönetimi yapmakta. Yaptığınız işte olsun, yemek yerken olsun her şeye belli bir zaman ayırın. Bir şeyin dozunda olması her zaman önemlidir. Zaman yönetimi yaparak bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Bir şeye odaklanırken dikkatiniz dağılmaz ve pozitife odaklandığınızdan dolayı az stres yaşarsınız.

8) Sınır Çizmek

Sevdiğiniz arkadaşlarınıza düşkünsünüz ve onlara zaman ayırıyorsunuz ve size zaman ayırmıyorlar. Sizde bu duruma çok üzülüyorsunuz ve kendinizle mi çelişiyorsunuz. Çünkü size saygı duymuyorlar ve sadece sizi kullanıyorlar. Kısaca üzücü bir durum. Çözümü ise basit; herkese karşı sınır çizmek.

9) Mola Vermek

İşinizle çok zaman geçiriyorsunuz ve çalıştığınızın karşılığını alamıyorsanız bir süre ara vermenizin ve kendinizi ödüllendirmenin zamanı gelmiş demektir. Sorumluluklarınızı ve sahip olduğunuz telefonu bir kenara bırakarak kendiniz için mola vermeniz size iyi gelecektir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski