Uzun Ömürlü Evliliğin 7 Sırrı

Uzun evlilikler sürdürmek için öncelikle toplumun temeli olan ailenin ne olduğunu asla unutmamalıyız. Aile kurmak için acele etmemeliyiz. Doğru insanı bulmamız bu konuda çok önemlidir. Doğru insanı bulmadan doğru zamanda doğru kararlar vererek ve ailenin ciddi bir müessese olduğunu unutmadan sorumluluklar alacağımızı bilerek evlenmeliyiz. Uzun ömürlü evlilikler aslında zor değildir. Sadece bilmemiz gereken kuralları vardır. Sizler için uzun ömürlü evlilikler üzerine bazı bilinmesi gereken noktaları paylaştık.

Uzun Ömürlü Evliliğin Sırları

Mutlu Evliliğin Sırları


1) Aile Olmanın Bilincinde Olmalıyız !

Toplumun temelini oluşturan ailenin anlamını eşler bilmelidir. Evlilik demek yuva kurmak ve bu yuvada geleceğin çocuklarını büyütmek demektir. Unutmamalıyız. Evlilik kurumunun sağlıklı ve sağlam ilerleyebilmesi ve uzun ömürlü olması için aileyi oluşturan bireylerin mutlu olması gerekiyor. Eşler birbirlerini mutlu etmek için gerekli çabayı sarf etmelidirler. Son dönemde yaşanan evliliklerin uzun ömürlü olmamasının en temel sebebi eşlerin mutsuz olmasıdır.

Önce evliliğinin heyecanıyla her şeyden memnun olan ve mutlu olan bireyler aynı eve girdikleri ve heyecanları o evlilik telaşları geçtiği zaman kendilerini boşlukta hissediyor ve hiçbir şeyden memnun olmuyorlar. Oysaki eşlerin birbirlerinin yanında da başka bir heyecana gerek kalmadan mutlu olmaları gerekmektedir. Eşler birbirlerine olan sevgi ve saygıyı kaybetmeden neden aile olmak istediklerini unutmadan evliliklerini sürdürmeyi sağlayabilmeliler.

2) Eşler Birbirleriyle Saygı Çerçevesinde Tartışabilmeli

Hepimiz biliyoruz ki hiçbir insan dört dörtlük değildir. Ve her insanın kendine özgü huyları ve farklı özellikleri vardır. Bunun için insanlar arasında anlaşmazlıklar yaşanabilir. Bunu büyütmeye gerek yoktur sadece eşler değil bir araya gelmiş hangi bağdan olursa olsun iki insan arasında anlaşmazlıklar olabilir. Burada önemli olan tartışmaların saygı ve sevgi çerçevesinde yapılması ve sonunda tatlıya bağlanmasıdır.

Çiftlerin sorunlarını biriktirmeden içine atmadan konuşmaları gerekir. İçinde biriktirmek tartışmaktan daha tehlikelidir. Eşler her koşulda birbirlerini anlamalıdırlar ve birbirlerine destek olmalıdırlar. Eşler birbirlerine kendilerini açmalıdırlar iletişim uzun ömürlü evliliklerde oldukça önemlidir. Eşler zıt görüşleri de paylaşabilmeli yeri geldiği zaman bir konu üzerinde farklı fikirler beyan ederek tartışabilmelidirler. Saygı ve sevgi çerçevesinde gerçekleştiği sürece ve sonu tatlıya bağlanmak şartı ile bazı tartışmalar eşleri birbirlerine daha çok bağlar. Tartışmalardan eşler birbirlerinin gerçek duygu düşünce ve fikirlerini öğrenirler. Bu yüzden tartışma esnasında konu ne olursa olsun kendi çizgimizden çıkmamalıyız. Birbirimizi kıracak incitecek sözler asla söylememeliyiz.

3) Evlilikte Cinsel Hayat İki Taraf İçinde Önemlidir !

Evlilikte önemli olan ve evliliği diğer bütün ilişkilerden ayıran en temel özellik eşlerin cinsel hayatıdır. Cinsel hayat eşlerden ikisi için de önemlidir. Cinsel hayat gerekli doyum ve hazzı sağlarsa eşler arasındaki sevgi, saygı ve bağlılığı arttır. Bu hususta eşlerin birbirinden beklentilerinin aynı doğrultuda olmaları oldukça önemlidir. Aslında eşlerin her konuda birbirini anlaması oldukça önemlidir ama eşlerin cinsel yaşamı eşlerin birbirini anlaması gereken ve ona göre davranışlarını değiştirmesi gereken en önemli konudur. Evlilik hayatının uzun ömürlü olması için eşlerin birbirlerinin isteklerini karşılamaları gerekmektedir.

Romantik duygularınızın ve cinsel yaşamınızın sürekli canlı kalması gerekmektedir. Her iki taraf için de tatmin edici bir cinsel yaşam evliliğinizin ömrünü uzatacaktır. Cinsel yaşamınızdaki sorunları vakit kaybetmeden birbirinizi kırmadan ve incitmeden halletmelisiniz. Bu konuda hoşlandığınız ve hoşlanmadığınız hususları birbirinizle paylaşmanız gerekir. Birbirinize bu konuda mesajlarınızı doğru yollarla iletebilirseniz evliliğiniz uzun ömürlü olacaktır.

4) Eş Seçiminiz Çok Önemlidir !

Kendiniz için uygun olan eşi seçmek sizi elinizdedir ve ancak sizin yapabileceğiniz bir iştir. Kimsenin etkisi altında kalmayınız bu konuda. Eş adayınızı tanıyacak ve kendi kriterlerinize göre değerlendirecek olan kişi sizsiniz. Onu tanımaya başladığınızda yaşamınızın içine dahil ederek sürekli onunla ilgili karşılaştırmalar yapacaksınız. Onu asla başka kişilerle ya da hayatınızda önceden bulunan insanlarla kıyaslamayın. Sadece hayatınızın bazı yerlerinde onu hayal edin ve onun hayallerinizde nasıl durduğuna bir bakın.

Eğer seçtiğiniz kişi sizin için doğru olan insansa zaten hayallerinize yakışacaktır ve hayallerinizin bir an önce gerçek olmasını isteyeceksiniz. Eğer doğru insanı seçerseniz onunla bir ömür aynı yolda yürürsünüz eğer kendiniz için doğru insanı seçmezseniz. O zaman uzun ömürlü ve sağlıklı bir evlilik yaşayamazsınız. Kimsenin etkisi altında kalmadan kendinize uyan ve size kendinizi en iyi hissettiren doğru insanı bulursanız evliliğinizin ömrünü uzatmış olacaksınız.

5) Evlilikte Sabır Çok Önemlidir !

Uzun ömürlü bütün ilişkilerin en büyük sırrı sabırdır. Eşler birbirine karşı tahammüllü ve sabırlı olmalıdırlar. Evlilik diğer bütün ilişkilerimiz gibi sorunsuz ve dört dörtlük geçmeyecektir sabretmeyi bilmemiz gerekir. İki insanın aynı evde bir arada yaşamayı öğrenmesi zaman alacaktır illaki. Sabredersek zamanla taşlar yerine oturacaktır. Maalesef bir her güzel şeyi çok hızlı yaşıyoruz ve sabırsız davranıyoruz her şey hemen olsun bitsin istiyoruz. Oysaki eşinizle önünüzde bir ömür var ömrünüzü ve sabrınızı tüketmeden yaşayın. Unutmayın evlilik kötü günde de birbirine sabır göstermek ve birbirine her şartta tahammül etmek demektir.

Elbette ki eşinizin sevmediğiniz özellikleri olacaktır ya da eşinizin tahammül edemediğiniz hal ve hareketleri olacaktır sizin burada ona karşı sabırlı davranmanız gerekmektedir. Bununla birlikte şunu da unutmayalım bahsettiğimiz her şey eşler arasında karşılıklı olmalıdır. Unutmayalım iyilik de kötülük de hiçbir zaman karşılıklıdır asla tek taraflı değildir. Eşlerin birbirlerine karşılıklı olarak sabır ve tahammül göstermeleri beraberinde uzun ömürlü evlilikler getirecektir.

6) Evlilik Fedakârlık İster !

Evlilik demek eşler arasında karşılıksız fedakârlık yapabilmek demektir. Eşinizi ne kadar seviyorsanız eşinize ne kadar değer veriyorsanız o kadar fedakârlık yapabilirsiniz. Eşinizin de kendini değerli hissetmesi kendine verdiğiniz değeri görebilmesi için fedakârlık yapmanız gerekmektedir. Uzun ömürlü evliliklerin sırrına baktığımızda büyüklerimizin ne kadar fedakârlık yaptığına şaşırıyoruz. Biz de uzun ömürlü bir evliliğimiz olsun istiyorsak tek taraflı olmamasına dikkat ederek fedakâr olmalıyız.

7) Evlilikte Her Konuda Birbirine Danışılmalı

Eşler eğer birbirine değer veriyorsa birbirlerinin fikirlerine de önem vermelidir. Siz nasıl eşinizin size her konuda danışmasını istiyorsanız siz de her konuda mutlaka eşinizin fikrini almalısınız. Yapacağınız şey her ne olursa olsun en doğru olanı siz biliyor olsanız bile mutlaka ona danışın. Çünkü danışmak ben senin fikirlerini önemsiyorum demektir. Evlilikte tek başına hareket etmek her zaman ayrılıkları getirir.

Unutmamalısınız siz artık her konuda birlikte hareket etmesi gereken iki insansınız. Kendiniz için hoşunuza gitmeyecek şeyleri eşiniz için de yapmamanız gerekmektedir. Hayatınızla ilgili aldığınız kararlar artık ikinize de ilgilendiriyor unutmayın. Aldığınız kararlarda birbirinize danışmalısınız. Birbirinizden habersiz iş yapmanız birbirinize olan güveninizin kaybolmasını sağlar. Siz nasıl eşinize koşulsuz güvenmek istiyorsanız siz de onun güvenini asla sarsmamalısınız. Eğer evliliğiniz uzun ömürlü olsun istiyorsanız karşılıklı olarak dikkatli olmalısınız.

2 Yorumlar

  1. Evet sabır ve fedakarlık çok önemli. Bir de evlilikteki gizem ve sırlar ömrü kısaltabilir, güven de çok önemli. Teşekkürler, çok güzel tespitler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Çiftler birbirine güven vermeli ve anlayışlı olmalı...

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski