Başarılı Olmak İçin Gereken 9 Özellik

Hayatın herhangi bir alanında başarılı olmak için çok çaba göstermek ve sabırlı olmak gerekir. Fakat bu yeterli olmayabilir. Daha önce başarılı olmuş insanların deneyimlerine de kulak vermek ve uygulamak gerekir. Başarılı insanların özellikleri incelendiğinde bazı önemli özelliklerin hepsinde ortak olarak görüldüğü sonucunu gözlemleriz.

Başarılı Olmak İçin Gereken 9 Özellik

Başarılı Olmak İçin Gereken Özellikler


1) Motivasyon Geçicidir Fakat Disiplin Kalıcıdır

Hedefinize ne kadar bağlısınız? Sizin için ne kadar önemli ve bunu başarmak için neyi feda etmeye hazırsınız? Kendinizi tamamen adanmış bulursanız, motivasyon gelecektir. Çünkü başarmak için fedakarlık gerekir. Buradan kazanılan motivasyon sayesinde ise disiplin kazanmalısınız ki motivasyonunuz düşse bile devam edebilesiniz.

2) Sonuca Değil Sürece Odaklanın

Keşfetmenin, geliştirmenin, keşfetmenin ve denemenin heyecanına odaklanırsanız, motivasyonunuz her zaman artacaktır. Yalnızca sonuçlara odaklanırsanız, motivasyonunuz hava durumu gibi olur. Bu bir anda değişebilir ve doğal olarak da sizin ilerlemenizi aksatır. Yani önemli olan hedefe değil yolculuğa odaklanmaktır. Çünkü sonuçlar kimi zaman yakın olduğu kadar kimi zaman da uzaktır. Yol boyunca ne öğrendiğinizi ve neleri geliştirebileceğinizi düşünmeye devam edin.

3) İşinizi Eğlenceli Hale Getirin

Bir iş ne kadar ciddi olursa olsun kendi seviyenize adapte etmeli yani onu özelleştirmelisiniz. Bu noktada çocukları örnek alabilirsiniz. Bir çocuk verilen bir iş zorunluysa onu yapmak için sıkılacağından çözüm olarak bunu bir oyuna çevirir ve işi yaparken eğlenmeye başlar. Böylece artık o işi rahatlıkla başarır.

4) Kötü Düşünceler Ve Durağanlıktan Kaçının

Düşünceler duyguları etkiler ve duyguları işinizi nasıl gördüğünüzü belirler. Kafanızda birçok düşünce var ve her zaman hangisine odaklanacağınız konusunda bir seçiminiz var. Tabii ki bazen duygular dikkate alınmalıdır fakat korku, endişe ve aşırı heyecan gibi duygular sizin ilerlemenize engel olacaktır.

5) Hayal Gücünüzden Vazgeçmeyin

Olumsuz düşüncelerden kurtulduktan sonraki adım hayal gücünüzü kullanmaktır. İşler iyi gittiğinde, pozitif enerjiyle dolup taşarsınız ve aksi yaşandığında veya zorluklar yaşadığınızda, daha da enerjik olmanız gerekir. Unutma ki hayallerin sana özeldir ve başka insanlar bunu anlamayabilir. Burada unutulmaması gereken bunları gerçekleştirmek için çabalamaktır. Çünkü başarılı insanlar mutlaka hayallerinden vazgeçmeyenler arasından çıkmıştır ve sabırlı olmak bunun en önemli anahtarıdır.

6) Konfor Alanınızdan Çıkın Ve Kendinize Acımayı Bırakın

Motivasyon, eylem anlamına gelir ve eylem sonuç getirir. Bazen eylemleriniz istediğiniz sonuçları vermeyebilir. Bu yüzden kendinize karşı iyi davranmayı ve kendinizi zor bir duruma sokmamayı tercih edersiniz. Kendinizi durgunluğa ve hatta bazen depresyona sürüklerken, bir fırsat için mükemmel zamanlamayı beklersiniz. Oysa bunun tam tersini yapmalı ve tembellikten kurtulup yorulmayı ve ter dökmeyi göze almalısınız. Kimse oturduğu yerden güzel şeyler elde edemez.

7) Dikkatinizi Toplayarak Hedefinize Odaklanın

Anlamsız şeyler ve dikkat dağıtıcı şeyler, özellikle de yeni zorlu ve anlamlı projelere odaklanmak yerine yapmayı tercih edeceğiniz kolay, olağan şeyler her zaman önünüzde olacaktır. En önemli olana odaklanmayı öğrenin. Sizden zamanınızı çalan unsurların bir listesini yazın ve bunları yapmamak için kendinizi eğitmeye başlayın.

8) Diğer İnsanlara Odaklanmayın

Partneriniz, arkadaşınız veya patronunuz dahil başkalarının sizi eleştirmesini asla beklememelisiniz. Hepsi kendi ihtiyaçları ile meşguller. Böylece ilerlemekteler. Fakat siz başkalarına odaklanırsanız geri kalırsınız. Burada önemli olan sizin ne düşündüğünüz ve gerçekten neyi istediğinizdir.

9) Plansız İş Olmaz

Doğaçlama ve cesur bir şekilde iş yapmak güzeldir. Fakat bu her zaman geçerli olmaz. İleriye dönük atmanız gereken adımınızı bilin. Daha fazlasına ihtiyacınız yok. Böylece olumsuzluklar karşısında da tedbirli olarak yolunuza devam edersiniz. Unutulmamalıdır ki yola hazırlıksız çıkılmaz.

2 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski