Kendini Geliştirmek İsteyenlere 5 Öneri

Bunca kalabalığın içerisinden insan kendini geliştirme ayrıca belirli şeylerle önde olma hevesi yatmaktadır. Üstelik bu düşünceler, insan üzerinden her insanın bir şeye karşı başarısı olduğunu kendine ait olan bir şeye kendini adapte edebilir. Ancak dikkat etmekte fayda var, ihtiyaç olunan şeyin insan kendini gelişime yönelttiğimiz zaman sorumluluk alınmasının farkında olması gereklidir. Şu var ki istenilen hedefimiz olan bir şeyi ertelemeden işimizi ciddiye almaktır. Bundan dolayı, ihtiyaçlarımızı da cevaplandırabilmek için istediğimizi öğrenebilmek için hayatımız da mutlaka bir farklılık süreci içerisine koymamız gereklidir. Değişmeyen, bir insan hayali için dönüşmesi gereklidir.

Kendini Geliştirmek İsteyenlere 5 Öneri


Kendini Geliştirmek

1. Alışkın Olduğun Şeylerin Farkına Var ve Kontrol Et

Devamlı olarak kendinizi tekrar ederek bunun farkında olmadan meşgul de edebiliyor olabilirsiniz. Örnek olarak televizyon izlemeniz şeklinde de olabilmektedir. Ya da arkadaşlarınızın arasında ki sohbet saatiyle de karşınıza çıkabilmektedir. Üstün düşüp düşüneceğiniz gerekecek olan şey ise, gün içinde yaptığınızın kaçı size gelişime yönelten şeylerle alakalıdır. Kendinize karşı dürüst olursanız nereden başlayacağınızı kendinizde araştırarak bulabilirsiniz.

2. Kendini Geliştir, Hobiler Edin ve Yapmaya Çalış

Asıl olarak her bir kişinin kendisi için geliştirmeye çalıştığı bir yer vardır. Bunlar sosyal medya da başarılı olmak, bir müzik aleti çalmak, spor yapmak ve bundan başarılı olmak ve daha binlerce örnek sunulabilir. Bunlardan veya aklınızda olan sevdiğiniz herhangi bir şey sizin birer hedefiniz olabilir ve hobiniz olarak yapabilirsiniz. Yine de kendimiz ile olmaktan daha fazla çevreden baskıyla ve istediklerinize karışan ve yapmak istediğiniz şeyleri yapmamanız konusunda uyarı geldiği zaman bunun üzerine düşmüyoruz bu da bizim kendi zararımıza olur. Bu vakitten sonra böyle düşünen herkese karşı hayır diyebilip kendi sevdiğiniz hobilerinize yönelmelisiniz.

3. Korkularını Yen, Onları Yönet

Korkularınızı yok etmek ne kadar azaltsak da mümkün olmayan bir şeydir. Değişiminizin önünde olan birçok faktör vardır; yalnız hepsini korkunun olduğu vakitte açığa çıkabilirsiniz. Misal, rutin olan bir şeyi değişime uğratmak zordur. Sebebi ise rahatınızı bozmak, elde olan bir şeyden olmak korkusu yoğun olarak çıkabilir. Bu kararsızlık korkusuyla eşdeğer olan bir korku modelidir.

4. Bulunan Enerjini Güçlü Tut

Gelişmek ve değişime uğrayacak kişi içinde bulunan enerjisini daima güçlü tutmalı ki karşısına çıkan her şeye karşı güçlü durabilsin, bunu da enerjisinden alabilsin. Bu sebeple, kişi yaptığı her şey de güçlü kalabilmeyi içindeki enerjisini güçlü tutarak sağalabilmelidir.

5. Oku, Tecrübe Et, Harekete Geç

Okumak elbette çok etkili bir yöntemdir. Ancak okumanın da doğru kullanması kişisel gelişim de güçlü durmanın en büyük etkenidir. Sadece okumak yeterli değildir. İlk olarak okumak, sonrasında okunan edinilen bilgiyi hayatınıza adapte etmeniz gereklidir. Bu bilgilerle okumanın tecrübesi kişisel gelişim adına büyük maddelerden biridir.

2 Yorumlar

  1. Her daim kendimizi gelişime açık tutmalıyız ve kendi farkındalığımızı arttırmak için çabalamalıyız.
    Teşekkürler öneriler için...

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski