Bilgili İnsan Olmak İçin 4 Neden

İnsan hayata çalışmak ve çalışmanın getirdiği mutluluğa ulaşmak için gelmiştir. Çalışmak içinde eskilerin tabiri ile “kırk fırın ekmek yemen lazım”. Çalışmaya başlamak içinde okunacak tonlarca kitap ve insanlarla iletişim halinde olmamız gerekmektedir.

Hayatı bir öğretmen edasıyla görüp öğreneceğimiz ders çoktur. Öğrendiğimiz bilgiler ve edindiğimiz tecrübeler insana bilinç ve bilinçdışına farkındalık katar.

Asıl önemli olan ise bilgi öğrenmek değil, bilgiyi nasıl kullanmaktır. Bu yüzden internette tonlarca eğitim ve bilgi dolu. Bilgi çağında yaşıyoruz. Onlarca eğitmen internetten tecrübelerini ucuz fiyata satıyor. Çünkü insan para verdiği içeriklere ciddi verir.

Bilgili İnsan Olmak İçin 4 Neden

Neden Bilgi Sahibi Olmalıyız, Bilgi Güçtür


1) İnsan Tanırsınız

Hayatın daha derinlerine indikçe ve çok fazla kitap okuyunca insan safrası olmaya başlarsınız. Kimin nasıl davrandığı konusunda, nasıl düşünceleri neler ve benzeri soruları kafanızda rahatlıkla yanıltabilirsiniz.

Bilgiyi öğrenmek ve tecrübe etmek farkındalık kazanmanıza yardımcı olur. Bilgi insanı inandığı yolda yürümesine yardımcı olur. İnsanın farkındalığı ne kadar yüksekse yaşadığı travmalara ve krizlere karşı nasıl tepki vereceği ile doğru orantılıdır.


2) Olgunlaşmaya Başlarsınız

Bir konuda araştırmaya başladığınız zaman belli bir alanda uzmanlaşmak ister insan. Zamanınızı iyi değerlendirmek istersiniz ki size iyi gelmeyen ve kullanmak isteyen insanları hayatınızdan çıkarırsanız. İç sesinizle çok iyi konuşmaya başlarsınız farkındalığınız artarak Yalnız dolaşmak isterseniz. Farkındalığı artan genellikle kendini toplumdan soyutlamak ve kendiyle daha çok zaman geçirmek ister. Çevresinde çocuk gibi davranan insanları hiç istemez.

Olgunlaşan insan hayatında huzurlu bir ortam kurmaya çalışır. Huzuru kaçınca da olduğu yerden uzaklaşmaz. Çünkü ulaştığı huzurun içinde olduğu bilmektedir. Materyal dünya ile manevi dünyası arasında nasıl dengede kalacağını bilir. Tutku insanı olmaya başlar olgunlaşan insan.


3) Hayatınızı İdare Edersiniz

İnsanın hayat hakkında tecrübesi ve bilgisi artıkça kendi hayatına bakar. En onurlusu olduğu düşünür. Hiçbir insana yardım etmeye çalışmaz. Kendi huzurunu aramak için çıktığı yolda yardım eder insanlara. İyiliği içinden geldiği için yapar.

Finansal özgürlüğü kazanmak için elinden gelen her işi yapmaya çalışır. Nasıl para kazanacağını bilir ve parasını da nasıl idare bilir.

Zengin bir hayal gücüne ve hayallerini gerçeğe taşımasında bilir.


4) Meraklanmaya Başlarsınız

Bilgiye aç olan her türlü konuda bilgi sahibi olmak isterler ve bunun içinde elinden geleni yapar. Kendi zamanından ödün vererek bile!

Merak ettiği konuları derinlemesine araştırma yapar ki kitap yazsa okunur. Edindiği bilgileri ve çevresine yardım etmek kullanır. Hatta tanımadığı insanlara yardım eder.

Diğer insanları kafasında ön yargı olmadan hikâyelerinizde dinlemek ister. Bunun içinde inisiyatif almaya hazırdır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski